Actualitate

Bani din fondul de rezervă al CJ Cluj pentru apă și canalizare în școlile din satele cu primari PDL-iști

Alexandru Coroian, liderul consilierilor judeţeani ai PDL, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va propune un proiect de hotărâre prin care să fie alocată suma de 300.000 de lei din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean Cluj pentru introducerea apei şi a canalizării şi în satele cu primari PDL.

Dacă proiectul nu va trece de votul consilierilor, Coroian a precizat că  va face un amendament la bugetul pe anul viitor al Consiliului Judeţean Cluj pentru alocarea sumei de 1.500.000 de lei pentru introducerea apei şi a canalizării în şcoli, bani pe care Uioreanu să-i facă rost de la Guvernul României.

„Unul dintre proiectele noastre va încerca să repare marea nedreptatea pe care USL-ul a făcut-o în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean cu acest proiect, când, cu o aroganţă şi dispreţ fără precedent  au ales să politizeze banii pentru şcoli şi grădiniţe, acordând aceşti bani exclusiv pentru primăriile conduse de USL. În acest  sens, având în vedere că nu mai putem modifica destinaţia banilor şi acei primari au început deja lucrările pentru că deja ştiau că vor primi banii, vom propune un proiect de hotărâre prin care vom lua suma de 300.000 de lei din fondul de rezervă al bugetului Consiliului Judeţean şi să facem o comisie care în decurs de câteva zile să stabilească adevăratele priorităţi în ceea ce priveşte introducerea apei şi a canalizării la şcolile din mediul rural. Ne opunem genului acesta de abordări prin care s-au acordat cei 500.000 de lei exclusiv satelor cu primari din USL şi vom încerca să facem o prioritizare cât se poate de corectă, deşi eu cred că acest lucru este insuficient pentru că nevoile sunt estimate la 3 milioane de lei”, a spus Coroian.


Acesta a mai spus că cele mai grave probleme din şcoli şi din grădiniţele din mediul rural pot fi acoperite cu suma de 800.000 lei, 500.000 care s-au alocat deja şi 300.000 pe care îi propun consilierii judeţeni ai PDL.

„Dacă nu se va lua propunerea noastră cu 300.000 din fondul de rezervă vom face încă de pe acuma un amendament la bugetul de pe 2014 a Consiliului Judeţean pentru alocarea sumei de 1.500.000 lei, solicitând celor din USL să aducă banii ăştia de la Guvern, pentru că şi aşa nu au adus mare lucru în judeţul Cluj, bani cu care vor acoperi toate cele 84 de unităţi şcolare identificate ca fiind cu probleme în ceea ce priveşte introducerea apei şi a canalizării. Primăriţa din Chinteni a început lucrările cu o lună înainte pentru că ştia că va primi bani. Valentin Cuibus, şeful ISJ Cluj, trebuia să stabilească nişte criterii obiective pentru introducerea apei şi a canalizării în şcoli. Este clar cusută cu aţă albă această alocare, cei care stau chiar bine din bugetele consililiilor locale, Baciu, Apahida, le mai dă şi Consiliul Judeţean”, a mai spus consilierul judeţean.


Mai multe unităţi şcolare care au primit suma de 500.000 de lei de la Consiliul Judeţean ca să fie racordate la reţelele de apă şi canalizare sunt din comune cu primari USL. În această etapă au fost selectate şcolile din comunele Apahida, Chinteni, Baciu, Cămăraşu, Chiuieşti şi Cuzdrioara. Consilierii judeţeni PDL au reclamat că banii au fost alocaţi pe criterii politice.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter