Actualitate

FOTO - Mutarea cablurilor în subteran, o lucrare “murdară” în Cluj-Napoca

Până acum clujenii au fost deranjați de aspectul inestetic al cablurilor pe pe stâlpi, iar acum sunt nemulțumiți de modul în care lucrează muncitorii pentru transferul cablurilor în subteran.

Pe mai multe străzi din Cluj-Napoca, începând din această vară, se desfășoară lucrări pentru introducerea cablurilor în subteran. Astfel de lucrări au loc în Gheorgheni, Mănăștur, Iris și Mărăști. În ciuda faptului că ani la rând clujenii s-au declarat deranjați de aspectul inestetic al cablurilor de pe stâlpi, acum sunt nemulțumiți de modul în care muncitorii lucrează pentru transferul cablurilor de la suprafață. Pe Bulevardul Nicolae Titulescu, lucrările sunt aproape încheiate, dar în urma muncitorilor au rămas mormane de nisip. În plus, de la jumătatea străzii, pe unele porțiuni trotuarele sparte nu au fost refăcute în totalitate. Firma CFO Integrator care se ocupă de transferul cablurilor în subteran a “uitat” să mai toarne și asfalt pe anumite tronsoane și să debaraseze “munții” de nisip din unele locuri. Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au precizat că în cazul lucrărilor de pe Bulevardul Nicolae Titulescu, “până la sfârșitul acestei luni, constructorul are obligația de a readuce trotuarele la starea inițială”.

Muncitorii lucrează “murdar” și în Mănăștur

O situație similară a fost semnalată în Mănăștur, pe strada Mehedinți. “Pe strada Mehedinți nr. 17, în urma lucrărilor care au avut loc în ultima săptămână (de săpare a unui șanț pentru a se introduce cabluri) a rămas pe marginea drumului foarte mult pământ care nu a fost înlăturat. Aș dori să vină să spele marginea carosabilului pentru că se face un praf de nedescris. Nu poți nici măcar să ții geamul deschis. Am înțeles că aceste lucrări nu sunt finalizate, dar totuși locuim în Cluj Napoca. S-au lucrat câte 12 ore fără a se respecta orele de liniște, am înțeles și asta. Cineva ar trebui să-i verifice pe cei care curăță șoselele și cum pentru o bere le spală și mașinile cetățenilor doritori”, i-a scris un clujean primarului Emil Boc pe un site specializat în sesizări și reclamații la adresa Primăriei.


Care sunt străzile “libere” de cabluri

Potrivit unei situații transmise de Biroul Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, străzile care scapă de cablurile aeriene într-o primă etapă sunt următoarele:

1. strada Odobeşti, strada Izlazului, strada Liviu Rebreanu, strada Heltai Gaspar, strada Fântânele, Aleea Gârbău - integral;


2. strada Oaşului - de la intersecţia cu strada Gării până la intersecţia cu Bd. Muncii;

3. Bd. Muncii - integral, exceptând zona numerelor pare între strada Oaşului şi strada Fabricii;


4. strada Septimiu Albini - de la intersecţia cu Bd. N.Titulescu până la intersecţia cu strada Constantin Brâncuşi;

5. Calea Baciului - de la intersecţia cu strada Corneliu Coposu până la intersecţia cu Valea Seacă.


6. strada Aurel Suciu; strada Braşov; strada Barbu Delavrancea; Piaţa Ion Agârbiceanu; strada Iosif Vulcan; strada Ciobanului; strada Bihorului; strada Corneliu Coposu -integral;

7. strada Constantin Brâncuşi – partea numere impare: de la strada Zryni până la strada Septimiu Albini;


- partea nr. pare: de la strada Zryni până la strada Aron Pumnul;

8. Calea Mănăştur - de la intersecţia cu strada Berăriei până la Podul Calvaria.

Se estimează că termenul de finalizare a lucrărilor de introducere în subteran a tuturor cablurilor este 2015.

abonare newsletter