Actualitate

Peste 10.000 de vizitatori la Transilvania Fest 2013

Transilvania Fest 2013, organizat la sfârşitul săptămânii trecute în centrul oraşului, a avut un real succes în rândul clujenilor.

Peste 10.000 de vizitatori au participat la Transilvania Fest 2013, festival itinerant de cultură şi mâncare. În cadrul târgului de produse tradiţionale, la mare căutare au fost brânzeturile şi carnea afumată, prăjiturile de casă, legumele, mierea, uleiurile presate la rece, gemurile, dulceţurile şi ţuica de prune.

Produsele oferite clujenilor au fost aduse la Transilvania Fest 2013 de cei aproape 150 de producători, meşteşugari şi artizani din judeţele Cluj, Sibiu, Hunedoara, Maramureş, Sălaj, Mureş, Braşov, Harghita şi Bihor. Unii dintre ei şi-au epuizat stocurile şi s-au reaprovizionat, în urma solicitărilor venite din partea vizitatorilor.
Organizatorii festivalului au declarat că lista celor mai bine vândute produse cuprinde brânza de burduf şi branza Sambrunia, produsă în ferma ecologică şi maturată până la 12 luni, prăjiturile de casă, roşiile proaspete şi uscate. Acestora li se adaugă mierea de salcâm, de tei şi de brad, polenul, fagurii şi tinctura de propolis. De asemenea, la mare căutare a fost şi mierea cu „adaosuri” sănătoase: alune de pădure, nucă şi seminţe de floarea soarelui, cafea sau anason stelat. Uleiurile presate la rece au fost şi ele printre preferatele cumpărătorilor: uleiul din seminţe de floarea soarelui, de in, rapiţă, dovleac, nucă sau cel cu diferite condimente, precum cimbru, busuioc, piper sau ardei iute. Dintre gemuri şi dulceţuri, au avut succes cele din afine, cireşe galbene, din trandafiri de cultură ecologică şi magiunul din prune produs tot în ferme ecologice.
Ajuns la a opta ediţie în 2013, Transilvania Fest se desfăşoarp sub Înaltul Patronaj Naţional al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României şi Înaltul Patronaj Internaţional al Alteţei Sale Regale Prinţul Charles de Wales.
Transilvania Fest a fost organizat între 20 şi 22 septembrie de Asociaţia Transilvania Fest, alături de Consiliul Judeţean Cluj, prin Asociaţia Produs de Cluj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi Primăria Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter