Actualitate

Conducerea Salinei Turda: Elevii turdeni ar putea beneficia de un microbuz spre bazinul Salinei

Într-o conferință de presă, conducerea SC Salina Turda Durgău SA, a oferit informații referitoare la recepția centrului SPA de la hotelul Potaissa, dar a atins și subiectul privind programul de eficientizare a bazinului didactic de la Salina Turda.

Până acum bazinul didactic de înot, la mai bine de un an de la deschidere, a funcționat doar câteva luni și asta din cauza problemelor tehnice apărute.

Costurile de întreținere și menținere a obiectivului în parametrii de funcționare, depășesc cu mult valoarea încasărilor, astfel că la ora actuală se poate spune că activitatea de acolo este în pierdere.


Iată că odată cu schimbarea conducerii salinei turdene, echipa managerială a gândit un program prin care să fie cooptate școlile turdene, achiziția unui microbuz care să facă transportul elevilor la bazin și stabilirea unui orar, prin care aceștia să poată beneficia de facilitățile oferite acolo, fără a se crea aglomerație. Nu în ultimul rând se ia în calcul varianta subvenționării de la bugetul local a activității bazinului didactic, dar trebuie găsită procedura legală prin care se poate realiza acest lucru.

Cristian Matei, președintele Consiliului de Administrație de la Salina Turda Durgău SA a dat exemplul bazinului de la Câmpina, unde energia termică este subvenționată de Consiliul Local, iar la Bacău este suportată diferența dintre veniturile bazinului și cheltuieli.


“O să încercăm să găsim o formulă prin care să subvenționăm activitatea, pentru a nu producere pierdere la societate comercială, în speță Salina…Ne-am gândit să eficientizăm aceste centre de profit și vom face asta și prin eficientizare termică. Atunci, după acea defecțiune de la începutul anului, au venit cei care se ocupă de automatizare, i-am rugat să regândească  schema de funcționare și deja ne-a scăzut cu 10% factura de gaz. Trebuie să dăm posibilitatea aparaturii în care am investit atât să scoată parametrii optimi, pe care-i poate scoate în vederea eficientizării activității”, explică la rândul său Vasile Tot, director general al societății care gestionează Salina Turda.

Se are în vedere implicarea tuturor factorilor de decizie, care pot și trebuie să susțină activitatea la bazinul didactic.


“Am discutat deja și la nivelul autorităților locale, s-au purtat discuții și cu conducerea desemnată acolo, pentru a urmări activitatea la bazin, deja ei s-au mișcat au făcut niște propuneri, adrese către școli, practic este destinat lor și trebuie să beneficieze de acest obiectiv. Vom folosi și un microbuz și asta pentru ca părinții să știe că cei mici sunt în siguranță, să evităm accidentele. Bazinul a costat foarte mulți bani și trebuie folosit, nu putem face acolo un alt tip de activitate, sau să renunțăm la el că momentan nu are profit. Încercăm să vedem ce se poate face, pas cu pas vom remedia toate problemele, în ultimă instanță ar putea intra în administrația Consiliului Local cu subvenție de la buget”, explică  Matei Cristian, președintele Consiliului de Administrație.

Accesul în incinta bazinului de înot se va face de luni până duminică, între orele 9.00-21.00, elevii şcolilor turdene având prioritate în utilizarea bazinului, pe bază de programare şcolară.


Bazinul are cinci culoare, adâncimea apei este variabilă, fiind cuprinsă între 1,20 m şi 1,80 m, cu block-starturi la capătul mai adânc. Capacitatea acestuia este de 60 de persoane, fiind proiectat pentru a fi utilizat simultan de două clase de elevi.

Etichete: vasile tot
abonare newsletter