Actualitate
După mai bine de două luni de la dispariţie, profesorul de la Racoviţă NU a fost găsit
Un profesor de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca a dispărut fără urmă de mai bine de două luni. Marius Popa, profesor de geografie la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, a dispărut în cursul zilei de 21 ianurie şi de atunci nu a fost găsit.
„Căutările continuă. Nu a fost identificat încă. Nu putem da detalii despre pistele pe care se merge în anchetă. Aceste informaţii nu sunt publice. Poliţiştii desfăşoară şi la această oră activităţi pentru găsirea profesorului”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj.
Directorul Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, Constantin Corega, a declarat că instituţia pe care a conduce a anunţat Poliţia despre dispariţia profesorului după ce a acesta nu s-a prezentat la şcoală în dimineaţa zilei de 22 ianuarie.
„Nu mai ştim nimic despre dispariţia profesorului Marius Popa. A dispărut, pur şi simplu. Nu avem nicio informaţie. Activitatea sa didactică a fost preluat de un alt profesor, astfel că procesul de învăţământ nu a fost afectat. Ştiu doar că profesorul avea o soră care şi ea, la un moment dat, a dispărut, dar a reapărut după ceva timp. Trag toate speranţele că şi el va fi găsit. Eu sper să fie în viaţă”, a precizat Corega.
"Poliţia a fost sesizată la data de 21 ianuarie cu privire la faptul că bărbatul nu s-a mai prezentat la locul de muncă, nu răspunde la telefonul mobil şi nu este găsit la domiciliu", declarau la acea vreme eprezentanţii IPJ Cluj.
Marius Popa are înălţimea de 1,70 m, constituţia fizica astenică, faţa ovală, ochii căprui, nasul drept, buzele subțiri, bărbia ascuțită, tenul deschis şi părul cărunt. La momentul dispariţiei era îmbrăcat cu palton negru, fular alb și căciulă neagră.
„Profesorul Popa predă la noi în şcoală de peste 30 de ani şi niciodată nu s-a mai întâmplat să lipsească. Este unul dintre cei mai vechi profesori ai noştri şi niciodată nu am avut probleme cu el. Din câte ştim noi, nu are pe nimeni apropiat, de aceea mi s-a părut ciudat că nu a mai apărut”, preciza în luna ianuarie directorul Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca.
Marius Popa are o pagină de Facebook făcută, cel mai probabil, de elevi de-ai săi.
“Scrieţi, că de ora viitoare vă ascult şi vă iau caietele la control şi dacă nu aveţi vreo lecţie, vă scad un punct, două, treaba voastră!”. Acesta e mesajul atribuit profesorului clujean Marius Popa, de pe o pagină de Facebook.
Pagina este făcută în 15 iulie 2011 şi pe ea sunt postate câteva fotografii care par făcute cu telefonul mobil, în timpul orelor. Pagina a fost creată într-o manieră uşor ironică, iar în cronologia ei pot fi văzute mesaje de genul „Omu’ bun îi nebun” sau „Keep calm and Marius Popa”.
Mai mulți elevi de-ai profesorului au scris mesaje pe pagina creată. Comentariile postate înaintea datei dispariției profesorului sunt ironice, dar cele puse după 22 ianuarie au un cu totul alt ton și-l îndeamnă să revină la catedră: „Dom’ profesor, haideţi la şcoală, cu cine mai povestim noi?”, „Haideţi la şcoală dom’ profesor”, „Domn’ profesor…oriunde aţi fi….plătim oricât! Numa’ întoarceţi-vă”.
Pe lângă comentariile postate, elevii au făcut un colaj foto în care apar profesorul Marius Popa, în fundal clădirea Colegiului Național Emil Racoviță, peste care este scrisă în engleză întrebarea: “Have you seen me?” (M-ați văzut?).
Profesorul, poreclit Gopo, nu era sever cu elevii și venea la ore și când era bolnav.