Actualitate

Din patru în patru ani, Emil Boc mai face câte un aquapark. Pe hârtie

Bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2016 a fost pus în dezbatere publică şi are o valoare de 247 milioane de euro. Este mai mic cu 30 milioane de euro decât anul trecut din cauză că nu mai există fondurile europene şi nici creditul pe care îl avea Primăria.

Din patru în patru ani, Emil Boc mai face câte un aquapark. Pe hârtie Din patru în patru ani, Emil Boc mai face câte un aquapark. Pe hârtie

Clujenii pot aduce sugestii şi observaţii pe marginea bugetului local până în 22 ianuarie, urmând ca în luna februarie să intre în Consiliul Local.

Lansarea în dezbatere publică a bugetului local a venit şi cu deja clasica listă de priorităţi a primarului Emil Boc. Majoritatea propunerilor sunt vechi şi readuse în atenţia clujenilor la început de an electoral.  


Printre priorităţile pe 2016 se numără realizarea unui aquapark în Grigorescu, idee pe care primarul Emil Boc o are de cel puţin patru ani şi o readuce periodic în atenţie. “Urmează să transformăm ştrandul Sun într-un aquapark modern prin resurse proprii şi prin acoperirea bazinului olimpic cu un balon care să îi poată asigura funcţionarea şi pe timp de iarnă. Am asigurat resursele financiare la RADP pentru ca acest lucru să se întâmple începând cu 2016, să înceapă transformarea ştrandului Sun într-un aquapark modern şi să realizeze acoperirea cu balon. De asemenea, în incinta complexului va fi amenajat un patinoar”, a declarat Boc, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

În iunie 2012, la începutul actualului mandat de primar, Boc propunea iarăşi construirea unui aquapark. Primarul declara atunci că aquaparkul ar putea fi construit în zona ştrandului Sun, unde Primăria deţine mai multe terenuri. O altă locaţie propusă acum patru ani era în incinta fostelor Băi Someşeni, caz în care soluţia ar fi fost privată, dar susţinută de Primărie.


Turnul Pompierilor şi amenajarea Someşului

Pe lista priorităţilor din acest an se află şi derularea unor concursuri de soluţii vizând reabilitarea Turnului Pompierilor, reabilitarea zonei Cetăţuie, valorificarea Someşului şi amenajarea unor zone de agrement pe malurile râului. Nici aceste propuneri nu sunt noi. Despre amenajarea Someşului se vorbeşte de mai mulţi ani, fără să se facă însă ceva concret.

În acest an, Boc vrea să înceapă activităţile culturale şi educative la cinematograful Dacia, să continue demersurile pentru preluarea Parcului Feroviarilor în vederea transformării lui într-un parc public.


“În privinţa lucrurilor relativ noi m-aş referi la următoarele elemente: în primul rând, în materie de sănătate, permanentizarea compartimentului de primire urgenţe din cadrul Spitalului Municipal 24 de ore din 24; în al doilea rând să demarăm proiectul Casă pentru clujeni în zona vechiului proiect Casarom din Borhanci, în care prin concesiune să dăm şansa clujenilor să achiziţioneze parcele de teren prin care să îşi construiască locuinţe printr-un plan aprobat de Primărie cu asigurarea dotărilor de cartier şi utilităţi funcţionale, adică grădiniţă, şcoală, primărie de cartier. Deja am demarat procedurile instituţionale pentru a putea pune în practică acest proiect important”, a spus primarul.

abonare newsletter