Actualitate
Viitorii colegi ai Elenei Udrea de la Teologie: „Şi-a făcut o imagine şi atâta tot”
Elena Udrea a anunţat zilele trecute că s-a înscris la un master la Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Cluj. Dacă studentele strâmbă puţin din nas şi cred că venirea Elenei Udrea poate fi o pată de imagine asupra facultăţii, profesorii au cu totul altă părere: “la personalităţile publice inevitabil sunt păreri pozitive sau negative”.
Sursa foto: www.ziuaveche.ro.Elena Udrea a declarat miercuri că s-a înscris la un master de Consiliere pastorală şi asistenţă psihosocială, la Universitatea Babes Bolyai.
Are două tăişuri
Viitoarele colege ale Elenei Udrea nu o văd cu ochi foarte buni pentru că ar păta imaginea facultăţii. Pe de altă parte venirea blondei ar putea fi şi benefică pentru instituţia de învăţământ: în acest fel ar fi mai mulţi studenţi la facultate, nu să înveţe neaparat, ci să o vadă pe Elena Udrea.
„Chiar vorbeam cu soţul meu şi este cu două tăişuri: ori pătează imaginea facultăţii, ori atrage mai mulţi studenţi. Iniţial am tins mai mult să cred că ar putea păta imaginea facultăţii, dar aleg să merg pe varianta optimistă. Adică să vină mai mulţi stundeţi la facultate să o vadă pe ea în mod special. Şi mă refer strict la imaginea Elenei Udrea. Cu toate acestea eu apreciez gestul ei că a ales să vină să studieze la Cluj. Fiecare om se poate schimba. Nu prea cred însă că o să vină la cursuri şi să-şi ia notiţe, având în vedere că nu se fac cursuri în fiecare zi la master. Eu o s-o consider ca pe o studentă, ca pe oricare alta. Ce are dacă-i Elena Udrea? Şi-a făcut o imagine şi atâta tot”, a declarat Maria C., viitoare colegă cu Elena Udrea.
Speculaţii...
Asfetl de afirmaţii, cum că Elenei Udrea ar păta imaginea facultăţii, sunt doar speculaţii, crede unul dintre viitorii profesori ai blondei. Teofil Tia este de părere că la personalităţile publice inevitabil sunt păreri pozitive sau negative.
„Noi îi primim cu drag pe toţi masteranzii care doresc să se specializeze. Specializarea la care a fost admisă Elena Udrea este o specializare interdisciplinară făcută împreună cu Facultatea de Psihologie din cadrul UBB: jumătate este teologie şi jumătate este psihologie. Cursurile sunt frumoase şi interactive şi se ţin cam în weekend. Astfel de păreri, cum că ar fi o pată de imagine asupra facultăţii sau că o să vină mai mulţi studeţi la facultate, sunt speculaţii. Sunt păreri subiective. Într-adevăr, specializarea masteratului este unică în România. În alte condiţii, dacă exista şi la Bucureşti, probabil se ducea să studieze la Bucureşti. Din această cauză a ales să studieze la Cluj pentru că la Bucureşti nu era aşa ceva la teologie şi nici la psihologie. Într-adevăr părerile pot fi foarte diferite. Când vedeţi o personalitate care este angajată în lumea politică, în general care este persoană publică, traseul ei este urmărit şi este observată ce face, dar eu cred că nu trebuie oprit nimeni. La personalităţile publice inevitabil sunt păreri pozitive sau negative”, a declarat profesorul universitar doctor de la Facultatea de Teologie Cluj, Teofil Tia.
Un alt viitor coleg susţine că nu se simte deloc diferit de Elena Udrea. „Fiecare studiează unde doreşte. Suntem liberi să studiem oriunde. O să mă comport normal. Nu mă simt deloc diferit de Elena Udrea. În opinia mea este pe aceeaşi treaptă”, a precizat studentul Florin Ignat.
De ce vrea Udrea să studieze la Cluj?
Elena Udrea a afirmat că a ales această specializare pentru că vrea să aprofundeze cunoştinţele de religie şi psihologie necesare pentru a-i ajuta pe oameni.
“(M-a motivat-n.r.) dorinţa de a aprofunda cunoştinţele de religie şi psihologie necesare pentru a-i ajuta pe oamenii care au probleme în (demersul-n.r.) de a şi le rezolva cu sprijinul religiei şi al psihologiei, dar în primul rând cu sprijinul religiei”, a răspuns Elena Udrea, întrebată ce a determinat-o să aleagă acest program de masterat.
Udrea a arătat că vrea să profeseze în domeniu şi să înfiinţeze un Institut al Fericirii.
"În mod cert (vreau să profesez în domeniu-n.r.), dar nu neapărat îmi doresc să fac din asta o profesie în sensul de a şi câştiga financiar. Îmi doresc să facă această Asociaţie pe care vreau să o denumesc Institutul Fericirii unde să ajut în mod gratuit oamenii să îşi rezolve problemele de orice fel, emoţionale, de sănătate, psihologice, orice fel de probleme pe care le au, cu ajutorul credinţei religioase şi al psihologiei", a mai spus deputatul.