Actualitate

Boc a luat oraşul la "raşchetat". Încă un motiv de nervi pentru şoferi – GALERIE FOTO

În tot centrul, dar şi în cartiere se fac lucrări pe arterele principale şi pe străzile mai mici, în acest sens fiind decopertat un strat de asfalt.

Aglomeraţia din Cluj-Napoca este o problemă nerezolvată de ani de zile. În fiecare zi când plouă oraşul se blochează, şoferii stau minute în şir în trafic, iar un drum de 15-20 de minute este parcurs în o oră sau poate chiar mai mult. Începerea anului şcolar şi universitar este o altă cauză a blocajelor şi sufocării oraşului cu maşini. Mai ales dimineaţa înainte de ora 8.00 şi la prânz când părinţii îşi iau copiii de la şcoală, cu autoturismul, centrul este paralizat complet.

De parcă nu erau suficiente aceste cauze, de câteva săptămâni, Primăria a început să decoperteze asfaltul de pe mai multe străzi. A fost “raşchetată” zona Piaţa Cipariu şi Teatrul Naţional, Calea Mănăştur, 21 Decembrie şi multe alte străzi mai mici din cartiere. În centru, au fost blocaje cât timp s-a lucrat la refacerea carosabilului. La fel s-a întâmplat şi la crearea benzilor dedicate pentru mijloacele de transport în comun din zona Piaţa Cipariu. O jumătate de zi, centrul a fost paralizat din cauza lucrărilor.  


Şoferii se plâng de aglomeraţie şi speră să se încheie lucrările cât mai repede. De exemplu, la începutul lunii când era decopertat asfaltul pe strada Paris, şoferii spuneau că îşi rup maşinile şi, pe lângă asta, mai trebuie să suporte şi blocajele din trafic. “Murim încet pe strada Paris. Acum ne-aţi şi îngropat cu decopertarea de la intersecţia Paris cu 21 Decembrie. Trec trei maşini la un semafor ca să nu îşi rupă maşinile. De 10 zile s-a decopertat. Dorm executanţii?”, scria Tudor pe un site pentru sesizări şi reclamaţii.

Situaţia este la fel peste tot pe unde se fac lucrări de modernizare. Tăietura Turcului este un alt exemplu. “Legat de lucrările de la strada Tăietura Turcului aţi putea să-mi furnizaţi termenul de finalizare a acestor lucrări ? Pe lângă faptul că s-a lucrat la o stradă de 500 metri timp de 6 luni (mi se pare SF, lucrare de proastă calitate - se simt toate canalele şi eşti ca barca pe valuri), acum a rămas o porţiune decopertată de 10 metri unde se gâtuieşte circulaţia. Aşa va rămâne până la primăvară? Sau se va pune un strat de asfalt şi în primăvară îl veţi schimba?


Din ce am văzut, strada respectivă este abonată la reparaţii de 2-3 ori pe an, reparaţii de proastă calitate tot timpul”, i-a scris Ion Andrei primarului Emil Boc pe pagina oficială de facebook.

abonare newsletter