Actualitate
Prințul de Wales, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național "Steaua României" în Grad de Mare Cruce
Prințul de Wales a fost decorat miercuri de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cu Ordinul Național "Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de "prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume".
sursa foto romaniatv.netȘeful statului l-a primit pe Prințul de Wales la Palatul Cotroceni, în jurul orei 17,00 și a făcut referire la atașamentul Alteței Sale Regale față de țara noastră. "Bună ziua Excelență, bine ați revenit în România", a spus Klaus Iohannis. "Mă bucur să revin", a replicat Prințul de Wales.
Alteța Sa Regală a semnat în "Cartea de Onoare", după care au urmat discuții tete-a-tete și oficiale.
De altfel, directorul executiv al fundației Prințul de Wales România, Aura Woodward a vorbit, într-un interviu acordat Agerpres, despre pasiunea Alteței Sale Regale pentru România.
"Prințul de Wales vine în România de aproape 20 de ani. Are o afecțiune aparte pentru România. Alteța Sa Regală în această perioadă a aflat foarte multe despre țara noastră, despre nevoile comunităților și despre cum ar putea să contribuie la anumite proiecte care îi sunt foarte aproape de suflet", a declarat Aura Woodward.
Prințul de Wales a fost întâmpinat la sosirea pe aeroportul Otopeni de secretarul de stat George Ciamba, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache și ambasadorul britanic în România, Paul Brummell. Militari ai Brigăzii 30 Gardă și Protocol Mihai Viteazul au fost prezenți la sosire.
Vizita oficială a Prințului Charles în România se va încheia vineri.
Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a declarat săptămâna trecută că vizita Prințului Charles, un mare prieten și admirator al României, reprezintă celebrarea forței legăturilor dintre cele două țări.
Prințul Charles va avea, zilele următoare, o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, membri ai familiei regale române dar și cu organizații care lucrează în domenii variate, dar care 'au un numitor comun — implică o colaborare, într-un fel sau altul, între Marea Britanie și România'.