Actualitate

Mesajul lui Armin van Buuren pentru cei care se pierd pe reţele de socializare: „Există pericole”

Armin van Buuren a mixat al treilea an consecutiv la Untold și reprezintă principalul nume de pe afiș pentru festivalul de la Cluj. Înainte de a urca pe scenă, toate punctele de acces în Cluj Arena au fost închise, pentru că fusese atinsă capacitatea maximă. În total, peste 90.000 de oameni au intrat în perimetrul evenimentului în a treia zi, din estimările organizatorilor.

„Citiți în fiecare zi un ziar cu informație de calitate, verificată”, îi sfătuiește DJ-ul pe cei care se pierd prea mult pe rețelele de socializare.

“Există acest pericol pe rețelele de socializare, dacă nu le administrezi cu atenție. Jurnaliștii au obligația de a aduce știrea publicului pe cât posibil într-un mod nealterat, neinfluențat. Dacă rămâi numai pe Facebook, de exemplu, selecția a ceea ce vezi în feed-ul tău aparține Facebook și atunci știrile ajung la tine nu pentru că le alegi tu, ci în baza unor interacțiuni anterioare. Acesta este, în opinia mea, un pericol, pentru că alegerea nu-ți mai aparține, iar imaginea ta despre lumea în care trăiești e poate deformată”, a spus artistul olandez pentru republica.ro.


Acesta a avut şi un mesaj pentru iubitorii reţelelor sociale.

“Îi sfătuiesc pe toți cei care petrec timp pe rețelele sociale în mod activ să citească, în fiecare zi, un cotidian. Un ziar bun, cu informație de calitate, doar ca să fie conștienți că citesc ceea ce aleg ei să citească, nu ceea ce le introduce în feed o rețea socială. Nu manifest lipsă de respect față de Facebook, de exemplu, pentru că sunt sigur că are părțile sale extraordinare. Un alt argument este acela că atunci când am pornit primul meu show radio, în 2001, erau primele zile de existență ale forumurilor, un fel de început a ceea ce astăzi numim social media. Ceea ce îmi plăcea foarte mult era că difuzam acum piesa live și primeam imediat reacții de la ascultători. Ceea ce ar trebui să fie în regulă, să te bucure, nu? În mod normal, ca DJ, difuzezi melodia și gata. Astăzi, oamenii te ascultă și vin cu feedback în timp real. Mi-am dat seama că în acest fel, imaginea ta despre o piesă, de exemplu, devine viciată, neclară. Un alt pericol al rețelelor de socializare este că începi să dai prea multă atenție sau să crezi criticile - și bune, și rele - să le transformi în adevăr, iar asta să-ți influențeze negativ personalitatea de artist, să te transforme în ceea ce nu ești cu adevărat. Luați-o ca pe un citat, dacă vreți, după care mă ghidez - unii oameni își fac griji despre cum ar trebui să fie muzica, grija mea de artist este despre cum ar putea fi muzica. Astfel încât, ca artist, am decis să fac un pas în spate din rețelele de socializare. Îmi citesc feed-ul de Instagram, trec prin Facebook, dar de fiecare dată când îl citesc, îmi dau seama că sunt influențat într-o direcție sau alta, că în timeline îmi sunt împinse tot felul de idei. Poți să alegi să nu le citești. Cred că rețelele de socializare sunt un outlet de nelipsit în democrația pe care o trăim, cred că avem nevoie de social media, că oamenii să se poată exprima liber, dar există pericole, așa cum spuneam”, a mai spus DJ-ul.


Citeşte continuarea aici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter