Actualitate

VESTE PROASTĂ pentru floreşteni. Reabilitarea Podului Garibaldi din Cluj va ÎNCHIDE CENTURA comunei. “Acel drum agricol SĂ NU MAI EXISTE”

Modernizarea Podului Garibaldi din Cluj-Napoca va duce, cel mai probabil, la închiderea centurii de nord a Floreştiului. Circulaţia între Cluj şi Floreşti va deveni în acest fel una de coşmar.

În ședința de Consiliu Local de marţi, consilierii locali au votat actualizarea indicatorilor tehnico economici pentru modernizarea Podului Garibaldi. Dacă în 2014 se estima că reabilitarea Podului Garibaldi ar costa 4,9 milioane lei, acum, valoarea totală a investiţiei este de 7,1 milioane lei, inclusiv TVA.

Durata de execuţie la Podul Garibaldi este de 9 luni. Potrivit documentelor Primăriei, lungimea totală a podului este de 50,30 metri. Podul este compus din 9 grinzi pe trei deschideri având structura de rezistenţă mixtă oţel-beton. Lăţimea podului variază între 20 şi 24 metri, iar lăţimea părţii carosabile este de 14 metri. Investiţia presupune lucrări de reabilitare, stăvilare noi, consolidarea infrastructurii existente, rampe de acces şi semnalizare rutieră.


Modernizarea Podului Garibaldi este programată pentru anul viitor, deși conducerea Primăriei vorbește despre acest proiect de cel puțin doi ani.

Consilierul local Radu Moisin a propus ca circulaţia pe centura Floreştiului să fie închisă pe durata lucrărilor la Podul Garibaldi.


“Acel drum agricol transformat în centură trebuie să dispară. Decizia Primăriei Floreşti de a transforma un drum agricol într-o centură a dat peste cap traficul în tot cartierul Grigorescu, în special în zona străzilor Donath şi Bucura, iar singura posibilitate reală de a ieşi din cartier e Podul Garibaldi. Şi acesta se va închide pe durata lucrărilor şi alternativele vor rămâne zona Dragalina, zona Horea. Vor fi cozi de câteva ore în acest cartier. Din punct de vedere al supravieţuirii, a minimului de calitate a vieţii, ar trebui să ne gândim serios ca pe perioada lucrărilor la Podul Garibaldi acel aşa zis tronson de centură ocolitoare din Floreşti să nu mai existe. Mă refer la prelungirea străzii Donath”, a precizat Radu Moisin.

Primarul Emil Boc a prezentat în februarie 2014 primele imagini cu modul în care va arăta Podul Garibaldi după modernizare. Noul pod urma să fie total diferit de cel actual, cu un design care să se încadreze în peisajul urban creat prin construirea Sălii Polivalente şi a stadionului Cluj Arena. Pe lângă Podul Garibaldi, în 2014 urmau să înceapă lucrările de modernizare și la Podul Traian, fapt ce s-a petrecut doi ani mai târziu. De abia anul acesta a fost finalizată modernizarea Podului Traian, după luni bune de întârziere.

abonare newsletter