Actualitate

Emil Boc s-a prins într-o Horă a Unirii în faţa bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Primarul Emil Boc s-a prins, miercuri, într-o Horă a Unirii în faţa bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Cluj-Napoca, alături de prefectul judeţului Cluj, Aurel Cherecheş, de mitropolitul Andrei Andreicuţ şi de sute de clujeni prezenţi la manifestările organizate cu Micii Uniri.

Sute de clujeni au participat, miercuri, la Cluj-Napoca, la ceremonia militară şi religioasă desfăşurată în faţa bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române şi au asistat la o slujbă religioasă, la ceremonia de depunere de coroane de flori şi la o defilare militară.

Primarul Emil Boc a declarat că anul 2018 este unul special, pentru că se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, care nu era posibilă fără Mica Unire de la 1859, când s-a realizat prima etapă a făuririi statului naţional unitar român prin unirea Moldovei cu Ţara Românească.


” Anul acesta este un an special pentru că avem 100 de ani de la marea unire, iar marea unire nu era posibilă fără mica unire, de la 24 ianuarie 1859, când s-a realizat prima etapă a făuririi statului național unitar român, prin unirea Moldovei cu Țara Românească. De acolo avem o vorbă care este mai actuală ca oricând: Unirea face putere și unde-s doi putere crește. Acest lucru este valabil și a fost valabil și în 1859 și 1918. De acolo avem o vorbă care este mai actuală ca oricând, «Unirea face puterea şi unde-s doi puterea creşte»”, a spus Boc.

La finalul manifestării, conform tradiţiei, primarul Clujului s-a prins într-o Horă a Unirii, alături de prefectul judeţului Cluj, Aurel Cherecheş, de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, de parlamentari şi alte oficialităţi locale şi judeţene, împreună cu simpli cetăţeni.


”Este o tradiție care s-a repectat și azi. Au fost sute de clujeni care s-au legat în Hora Unirii. Am respectat o tradiție, iar diseară sperăm să facem o premieră în istoria Clujului, cu cea mai mare Horă a Unirii din istoria Clujului, de la Teatrul Național și până la catedrală. Vă aşteptăm cu drag în Piața Avram Iancu, de la ora 20.00”, a mai spus primarul Emil Boc.

În cursul după amiezii, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca va avea loc un spectacol folcloric, de la ora 20 un foc de artificii în Piaţa Avram Iancu, urmat de cea mai mare Horă a Unirii din istoria oraşului, la care sunt aşteptaţi mii de clujeni.


Primăria Cluj-Napoca a alocat 75.000 de lei pentru manifestările de Ziua Unirii Principatelor.

abonare newsletter