Actualitate

Radu Silaghi-Dumitrescu este noul președinte ALDE Cluj-Napoca

ALDE Cluj-Napoca are o nouă conducere. Astfel, în fruntea organizației este acum conf. univ. dr. Radu Silaghi-Dumitrescu.

Radu Silaghi-Dumitrescu a deschis lista pentru Senat ALDE Cluj la alegerile parlamentare din 2016 și este de anul acesta și coordonator al comisiilor de specialitate ALDE la nivelul județului Cluj.

Radu Silaghi-Dumitrescu este cadru didactic universitar, cu o experiență de 20 de ani. Deține două doctorate în chimie (unul obținut în SUA și unul la Cluj-Napoca) și experiență în cadrul CNCS (Consiliul Național al Cercetării Științifice) și CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare). Este autor a peste 200 de publicații științifice, cu domenii de interes din chimie, biochimie, dar și studii interdisciplinare cu implicații socio-umane. Nu în ultimul rând, s-a remarcat prin articole în presă despre necesitatea combaterii pseudoștiinței.


Radu Silaghi-Dumitrescu își propune ca activitatea ALDE Cluj-Napoca să aibă ca vector principal competența profesională - adică nu doar a deține sau aplica eficient cunoștințe, nu doar a comunica eficient despre ele: competența înseamnă și absența abuzurilor de orice fel, inclusiv a celor manifestate ca abuz de putere sau orice alte forme de corupție.

„Suntem în special datori față de clujenii care au votat ALDE în 2016 și care așteaptă oprirea abuzurilor împotriva cetățenilor și o guvernare eficientă. Ne propunem de asemenea să servim drept mediator între cetățean și autorități, aducând în atenția ambelor părți opiniile specialiștilor din fiecare domeniu relevant și soluțiile propuse de acei specialiști, de acei profesioniști. Dorim soluții și decizii corecte, propuse de specialiști și susținute în cunoștință de cauză de către cetățeni, pentru fiecare dintre provocările atât de diverse pe care le are Cluj-Napoca în față - precum integrarea ineficientă cu restul zonei metropolitane (cu toate problemele de trafic, poluare, acces la asistență medicală sau la educație etc), activitățile culturale subfinanțate și ineficient organizate (a se vedea cei peste 10 ani de când expoziția Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei este închisă publicului din motive birocratice), învățământul profesional, legile justiției, susținerea universităților clujene, referendumul pentru familie (și, posibil, cel pentru justiție), legile salarizării și pensiilor, locurile de joacă pentru copii, clădirile în paragină din centrul orașului și altele pe care le vom detalia în activitățile din perioada următoare”, au transmis reprezentanții ALDE Cluj.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter