Actualitate

Începe Festivalul „George Enescu”

<p /><img src="documente/stories/08_august/28_ziua/12 john axelrod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primul concert va marca şi deschiderea stagiunii 2011-2012 a Filarmonicii de Stat Transilvania.

Primul concert simfonic de la Cluj-Napoca din cadrul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică George Enescu va avea loc duminică seară la Casa de Cultură a Studenţilor (CSS).

Festivalul va debuta în1 septembrie, la Bucureşti şi va include concerte în câteva oraşe din ţară, inclusiv Cluj-Napoca. Concertul extraordinar de la CCS va fi dirijat de John Axelrod, avându-i ca solişti pe Valentina Coladonato – soprană, Caroline Widmann – vioară, Christa Schoenfeldinger - armonică de sticlă şi Teodoro Anzellotti – acordeon.


Din program fac parte lucrări de I. Fedele, J. Widmann şi G. Enescu.

John Axelrod – palmares impresionant


John Axelrod este unul dintre cei mai apreciaţi dirijori contemporani. Cu un palmares impresionant, tradus în numeroase concerte de prestigiu şi colaborări cu personalităţi din întreaga lume, numele dirijorului se leagă de o bogată activitate artistică. Absolvent al Universităţii Harvard în anul 1988, John Axelrod a întreprins concerte şi turnee pe întreg mapamondul. Printre ansamblurile orchestrale alături de care a concertat se numără cele din Los Angeles, Philadelphia, Anglia, Suedia, Norvegia, Austria, Germania, Franţa, Portugalia, Ungaria.  Director Muzical şi Dirijor Principal al “Orchestrei Sinfonie Luzerner”, John Axelrod a fost numit în 2009 Director Muzical al “Orchestrei Naţionale des Pays de la Loire”.

Festivalul Enescu, în top


Marius Tabacu, directorul Filarmonicii de Stat “Transilvania”, a declarat pentru monitorul că “ediţia din acest an a manifestării oferă un schimb de idei fără precedent între compozitori români şi muzicieni şi artişti din străinătate”.

“Avem un program foarte puternic, care include multe lucrări contemporane fascinante în acest an. Aceasta este o caracteristică importantă a ceea ce facem pentru a dezvolta şi educa publicul nostru pentru compoziţii noi. Interesant este că străinii, precum şi artiştii români, aduc perspective şi idei noi muzicii româneşti. Festivalul va explora, de asemenea, muzica simfonică din ţări care nu sunt de obicei asociate cu aceasta, cum ar fi Tunisia, India, Japonia şi Palestina”, au precizat organizatorii.


Festivalul Internaţional “George Enescu” a fost inclus de The Independent în topul celor mai importante festivaluri de muzică clasică organizate în Europa în această vară, publicaţia britanică remarcând şi extinderea pe internet a evenimentului românesc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter