Actualitate

O nouă decizie NEFAVORABILĂ Primăriei în procesul casei umbrite de pe strada Câmpului

După aproape un deceniu de procese, proprietarii casei umbrite de un bloc a cărei autorizație de construcție a fost avizată nelegal de Primăria Cluj-Napoca au din nou câștig de cauză în instanță.

La sfârșitul lunii septembrie, Judecătoria Cluj-Napoca a obligat Primăria să plătească despăgubiri de 280.000 lei. Marți, Tribunalul Cluj s-a pronunțat din nou după apelul Primăriei, menținând despăgubirile. În 2016, Primăria Cluj-Napoca, în solidar cu constructorul Ioan Șeulean, a fost obligată să achite 65.000 euro.

"Respinge, ca nefondată, cererea de apel formulată de către apelantul-pârât Municipiul Cluj-Napoca, prin Primar în contradictoriu cu intimații-reclamanți Roșca Adrian Cosmin și Roșca Ana Monica, precum și intimatul-pârât Șeulean Ioan împotriva sentinței civile nr. 1644/2018 pronunțate de Judecătoria Cluj-Napoca în dosarul 21450/211/2017, pe care o păstrează în totalitate.


Obligă pe apelantul-pârât Municipiul Cluj-Napoca să plătească intimaţilor-reclamanţi Roşca Adrian Cosmin şi Roşca Ana Monica suma de 2300 lei, reprezentând cheltuieli de judecată parţiale în apel, precum şi intimatului-pârât Şeulean Ioan suma de 833 reprezentând cheltuieli de judecată în apel", se arată în minuta deciziei, potrivit clujust.ro.

Vestea proastă pentru familia în cauză este că decizia instanței poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, astfel procesul s-ar putea prelungi și anul viitor.


DE UNDE A PORNIT TOTUL

Familia Roşca se judecă de mai mulţi ani pentru faptul că lângă locuinţa lor a fost construit un bloc care le afectează gradul de însorire, iar Curtea de Apel Cluj le-a dat câştig de cauză, în februarie 2015, pe motiv că locuinţa lor şi-a pierdut, astfel, din valoarea de piaţă (circa 40%). Expertiza efectuată a stabilit că blocul ridicat în baza autorizației de construire din 2008 nu permite însorirea minimă de o oră și jumătate zilnic.


Este vorba despre un bloc lung cu trei etaje şi mansardă din capătul străzii Câmpului, pe locul căruia trebuiau să fie ridicate locuinţe unifamiliale înşiruite. Autorizaţia de construire a fost emisă de Primăria Cluj-Napoca pe numele unei persoane fizice, Ioan Şeulean, beneficiarul imobilului. Primăria Cluj-Napoca a atacat decizia Curţii de Apel, iar părţile s-au judecat o perioadă şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis apoi întoarcerea cazului de unde a plecat, la Judecătoria Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter