Actualitate

Marcel Vela, măsuri noi pentru evitarea unei situații ca cea din Aeroportul Cluj

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că toate transporturile aeriene vor fi autorizate de Ministerul Transporturilor, chiar și în cazul aeroporturilor aflate în subordinea autorităților locale.

Marcel Vela, măsuri noi pentru evitarea unei situații ca cele din Aeroportul Cluj. Se prelungește suspendarea zborurilor România-Spania Marcel Vela, măsuri noi pentru evitarea unei situații ca cele din Aeroportul Cluj. Se prelungește suspendarea zborurilor România-Spania

Astfel, ministrul a anunțat că toate transporturile aeriene vor fi autorizate de Ministerul Transporturilor, pentru a se evita situaţii precum cea de la Cluj, unde s-a înregistrat aglomeraţie la plecarea unui zbor către Germania.

" Am fost martori unei situații de la Cluj, o situație neplăcută. Pentru a evita ceea ce am văzut la Cluj, autoritățile competente precum Ministerul Transporturilor vor aviza orice transport aerian, chiar dacă aeroporturile sunt în subordinea autorităților județene. Prin articol, compentența totală pentru decizia calendarului de aterizare-decolare intră în competența Ministerului Transportului", a spus Vela.


Suspendarea zborurilor România - Spania, prelungită încă 14 zile. Măsuri pentru a nu se repeta situația de pe aeroportul din Cluj

Suspendarea zborurilor comerciale către şi dinspre Spania va fi prelungită cu încă 14 zile, începând cu data de 14 aprilie, a mai anunțat ministrul de Interne joi seară.

„Am prelungit măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania şi din Spania către România pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie. Măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale", a anunțat ministrul Marcel Vela joi seară, citând din Ordonanţa Militară 8.


Măsura se va aplica cu condiția ca starea de urgență, care se termină pe 15 aprilie, să fie prelungită, așa cum a anunțat deja președintele Klaus Iohannis.

"Măsura se aplică şi după durata pentru care este instituită starea de urgenţă prin decretul preşedintelui României 195 din 2020 numai dacă starea de urgenţă pe întreg teritoriul României se prelungeşte şi dacă în decretul de prelungire a stării de urgenţă se menţine competenţa ministrului Afacerilor Interne de a stabili, prin ordonanţă militară, interzicerea graduală a circulaţiei aeriene pe diferite rute", a precizat ministrul.


Citește și

Orban cere tragerea la răspundere a directorului Aeroportului Cluj: "Este inadmisibil"

 


Sute de oameni, ÎNGHESUIȚI UNUL ÎN ALTUL la Aeroportul Cluj, în plină epidemie de coronavirus

 

abonare newsletter