Actualitate
Se deschid piscinele. Părinții nu mai primesc bani sa stea acasă cu copiii. Ce ne aduce „relaxarea“ din 15 iunie?
Părinții nu vor mai primi bani să stea cu copiii acasă, dar vestea bună este că se deschid piscinele, așa că pot merge cu copiii la scaldă în timpul liber.
Se deschid piscinele, părinții pot merge cu copiii la scaldăAvând în vedere că începe sezonul estival, se vor deschide și piscinele exterioare, cu respectarea regulamentelor sanitare, care vor fi puse la dispoziţia celor ce vor fi interesaţi.
Părinții nu mai primesc bani pentru a sta acasă cu copiii
12 iunie, ziua în care se încheie oficial școala, este totodată ultima zi în care părinții salariați mai pot cere zile libere plătite de către angajatori pentru a sta acasă cu copiii în perioada în care școlile au fost închise. Părinții vor mai putea cere libere plătite de la angajator abia în următorul an școlar, din septembrie, în eventualitatea în care școlile se închid. Acest drept nu este legat în niciun fel de epidemia de coronavirus și rămâne valabil pentru orice situație viitoare în care școlile se închid și copiii stau acasă.
Totuși, din fericire, faptul că piscinele se vor deschide, este un motiv bun pentru părinți să îi ducă pe cei mici la scaldă.
Unde putem merge la piscină cu copiii?
În Cluj-Napoca funcţionează pe perioada verii trei ştranduri, şi anume „Clujana”, care este unul privat, „Sun”, administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) din subordinea Primăriei, şi Complexul de Nataţie al Universităţii Tehnice (UTCN).
UTCN oferă pe perioada sezonului estival un complex de nataţie situat lângă Sala Sporturilor “Horia Demian” care include două bazine mari şi unul bazin mic.
Ştrandul „Sun” din cartierul Grigorescu se întinde pe o suprafaţă de 5 hectare şi are două bazine exterioare, un tobogan cu apă, o trambulină şi o piscină gonflabilă cu bărcuţe pentru copii, apa fiind încălzită printr-un sistem de panouri solare.
CITEȘTE ȘI:
Primăria se lasă bătută și renunță la un proiect mai vechi. De ce nu poate fi extins ștrandul din Grigorescu și ce soluții promite Emil Boc?
Pentru cei care doresc o plimbare, există locuri aflate la doar câteva zeci de kilometri de Cluj unde vă puteți bălăci împreună cu cei mici.
Băile Boghis
Băile Boghiș, stațiunea balneoclimaterică cu caracter permanent este situată în comuna Boghiș, județul Sălaj. Pe lângă poziția pitorească de care beneficiază, precum și prezența apelor termale, locația se numără printre preferatele multor turiști, care an de an se îndreaptă încolo. Stațiunea este alimentată de 3 foraje cu apă rece (potabilă) și 3 foraje cu ape minerale sulfuroase, sodice, bicarbonate, iodurate, clorurate și termale cu temperatura de +42 grade Celsius.
Băile Cojocna
La doar 25 de km de Cluj, în comuna Cojocna, se află o altă stațiune balneo-climaterică, și anume Băile Cojocna. În trecut, locul era destinat exploatărilor de sare, dar ulterior, pe locul acestora s-au amenajat mai multe băi calde. Practic, fostele mine de sare au fost transformate în băi cu ape curative.
Ștrandul Durgău Turda
Ștrandul Durgău Turda este un ștrand cu apă sărată unde vă puteți oferi acele câteva momente de relaxare atât de necesare într-un cadru natural liniștit. Fiind amenajat în jurul Lacului Ocnei și al Lacului Rotund, are un conținut ridicat de sare gemă, fapt ce a ajutat la valorificarea potențialului terapeutic al zonei. Cu o temperatură a apei care ajunge la 30°C, ștrandul este ideal pentru zilele toride de vară.
Parcul Balnear Toroc
În 2017 și-a redeschis porțile Parcul Balnear Toroc, situat în Dej, pe Dealul Cabdicului, la 60 de km de Cluj. Principala atracție a complexului o reprezintă lacul cu apă sărată, dar nici piscinele exterioare pentru adulți și copii nu sunt tocmai de ignorat.
CITEȘTE ȘI:
Lista completă a MĂSURILOR de RELAXARE ce vor intra în vigoare din 15 iunie