Actualitate

Ministerul Educației: tehnologia înaintea igienei din școli. „Faptul că internetul a ajuns la școli înaintea rezolvării toaletelor e un lucru pozitiv”

Faptul că internetul a ajuns în şcoli înainte de rezolvarea problemei toaletelor din curte este un lucru pozitiv, întrucât măcar unul dintre cele două a fost soluţionat, spune Jean Badea, consilier în Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educației: tehnologia înaintea igienei din școli. Ministerul Educației: tehnologia înaintea igienei din școli.

 

 


El a participat la conferinţa online, iar una dintre temele principale la care s-a referit Badea este modalitatea în care tehnologia necesară predării ajunge în şcolile cu toaleta în curte. Consilierul preferă să creadă că doar în zone defavorizate există astfel de toalete și că nu se poate realiza o conexiune directă între acestea și dezvoltarea tehnologiei în școli.

„Îmi place să cred că această zonă de şcoli cu toalete în curte se află în zonele defavorizate de fapt şi că nu există o legătură directă sau nu ar trebui să creăm o legătură directă între resursa tehnologică şi toaleta din curte. Sunt chestiuni distincte şi e obligatoriu să fie rezolvate ambele, dar, din punctul meu de vedere, fără o legătură între ele. Prefer să cred că este o exprimare metaforică şi ne referim de fapt la zonele defavorizate", a spus reprezentantul ministerului, conform AGERPRES.


Moderatorul conferinţei a arătat că se dorea o discuţie cu privire la ordinea în care aceste probleme ar trebui să fie rezolvate. Totuși, problema internetului a fost pusă în fața situației deteoriorate a toaletelor.

„Sunt absolut de acord cu acest lucru, că asigurarea condiţiilor trebuia făcută cu prioritate, în sensul în care să rezolvăm condiţiile materiale, şi tehnologia ar fi trebuit să ajungă ulterior sau simultan. Faptul că nu s-a întâmplat aşa sau că au fost create premisele ca resursa de internet să ajungă înaintea rezolvării problemei toaletelor este un lucru pozitiv, faptul că dintre cele două aspecte unul s-a rezolvat, dar aceasta nu înseamnă că celălalt este de neglijat”, a mai spus Badea.


Soluționarea problemei toaletelor din curte ar fi datoria autorităților locale

La rândul său, Radu Nicolescu, consilier de stat în domeniul IT în cadrul cancelariei prim-ministrului, a susținut că rezolvarea problemei legate de toalete este o datorie a autorităţilor locale şi nu are legătură directă cu Guvernul sau ministerul. Totodată, el atrage atenția părinților elevilor care urmează centrele de învățământ în cauză să fie mai atenți la modul în care primarii administrează aceste aspecte.

În ceea ce priveşte dotarea cu tablete a şcolilor, el a admis că doar o parte dintre tablete vor fi disponibile până începe şcoala.


"Tabletele vor ajunge, unele mai repede, altele mai târziu, dar vor ajunge. Din ce ştiu, s-au achiziţionat deja în jur de 80.000 de tablete (din totalul de 250.000 - n. r.) şi există şi această posibilitate, ca în sarcina autorităţilor locale sau a unităţilor de învăţământ să cadă achiziţionarea tabletelor, urmând ca acestea să fie decontate de Guvern în limita a 100 de milioane de euro", a spus Nicolescu.

CITEȘTE ȘI:


5.000 de școli nu au acces la internet. Când vor fi conectate la o rețea web?

 

 

Studenții sunt nemulțumiți de recomandările Ministerului Educației cu privire la începerea anului universitar: sunt prea generale și insuficiente

 

 

abonare newsletter