Actualitate

Ce este VPN-ul și cum îl folosești jucând în străinătate la cazinouri online românești?(P)

Internetul este în momentul de față una dintre cele mai folositoare unelte pe care omul le are la îndemână.

El este un ajutor de nădejde cam pentru orice industrie, fiind un infinit Univers ce face accesul mult mai ușor. Această facilitate este valabilă când este vorba de comunicare, informare sau de îndeplinirea anumitor sarcini. Însă, și când este vorba de dezvoltarea personală, de relaxare sau de manifestarea artistică, dar și de alte îndatoriri sau nevoi personale, sociale ori profesionale. 

Chiar dacă majoritatea oamenilor au învățat să se folosească de internet, nu toată lumea face asta cum trebuie, iar și mai puține persoane au cunoștințe despre cum se poate utiliza la un nivel avansat. Spre exemplu, este foarte simplu să depui un bilet Stanleybet loto Austria 6 din 45, însă este mult mai complex să știi cum se poate securiza un canal de comunicare ori un site ce conține un flux mare și constant de informații private.


Dacă vrei să faci câțiva pași înspre a cunoaște din misterele mediului online, pentru a putea să te distrezi la cazinourile românești, de oriunde te-ai afla pe Glob, citește în continuare articolul. Procesul nu este greu, însă este nevoie de câteva minute și de răbdare, pentru a înțelege conceptul și pașii pe care trebuie să îi faci.

Ce este VPN-ul?

VPN înseamnă “Virtual Private Network” și se traduce “Conexiune Virtuală Privată”, având la bază o legătură online criptată între un dispozitiv și o rețea. Acest serviciu este folosit pentru securizarea la un nivel înalt a informațiilor private, având ca scop blocarea accesului unor persoane neautorizate la datele respective.


Pe lângă acest rol principal, VPN-ul are și capacitatea de a ascunde adresa ta IP, prin “reflectarea” semnalului activității tale printr-un sistem securizat, către un server aflat la o distanță foarte mare de punctul în care te afli. Cu alte cuvinte, cu ajutorul VPN-ul este protejată identitatea ta online, chiar dacă ești conectat la o rețea Wi-Fi publică. 

Cu alte cuvinte, VPN-ul este o modalitate ideală și legală prin care să te protejezi online de către diverse pericole, de aceea este foarte important acest serviciu. El este recomandat în mod special dacă faci tranzacții bancare sau lucrezi deseori cu date personale ori muncești de acasă. 


Atenție însă, un VPN nu te poate proteja complet de viruși, însă poate face mai dificil procesul lor de instalare în sistemul dispozitivului tău. Ține cont de faptul că în era digitală, atât pericolele, cât și măsurile de protecție evoluează constant, așa că nu poți decât să diminuezi riscurile. Este aproape imposibil ca ele să fie eliminate complet, pentru prea mult timp.

Cum poți să te folosești în străinătate de VPN pentru a juca la cazinouri din România?

Folosind VPN-ul, adresa IP-ului tău este ascunsă, ceea ce înseamnă că dacă faci setările corecte, vei putea să accesezi liniștit site-uri la fel ca din România. 


Oriunde te-ai afla, în momentul în care joci la un cazino, va fi nevoie să îi respecți regulile, chiar dacă te afli în țara sa de origine sau în străinătate. Indiferent de operatorul din România unde vrei să-ți încerci norocul, va fi nevoie să citești Termenii și Condițiile sale, să ții cont de legislația în vigoare și să-ți ajustezi modul de joc în funcție de regulamentul general. 

În plus, pentru a nu întâmpina situații neplăcute, iată ce să mai ai în vedere:


  • După crearea contului, parcurge procesul KYC de verificare a acestuia. 
  • Îndeplinește cerințele de rulaj ale pachetului de bun venit, dar și al altor cadouri din partea cazinoului.
  • Fii atent la mizele minime/maxime pe care le poți depune/retrage și asigură-te că ții cont de conversia valutară, dacă este cazul.

Orice întrebare ai avea, operatorii de jocuri de noroc din România au printre servicii și categoria de Relații Clienți, unde poți să adresezi orice întrebare. Dacă în rubrica de Întrebări Frecvente nu ai găsit deja un răspuns, atunci nu ezita să te consulți direct cu un reprezentant. Este mai bine să întrebi, înainte de a face o greșeală pe care ai putea să o eviți, dacă te informezi direct la sursă.

abonare newsletter