Administrație

Reprezentanți Supercom: „Sursa mirosurilor din Cluj nu vine de la Centrul de Deșeuri. Toate măsurătorile sunt sub limitele normale de emisii”

Reprezentanții Supercom spun că au comandat teste de laborator care au infirmat faptul că mirosurile vin de la Centrul de Deșeuri.

De la stânga la dreapta viceprimarul Dan Tarcea, președintele CJ Cluj, Alin Tișe și patronul Supercom Ilie Ciuclea la prezentarea flotei de mașini și utilaje a operatorului Supercom, cel care a câștigat licitația pentru gestionarea deșeurilor pe raza județului Cluj. Foto: Facebook Consiliul Județean Cluj De la stânga la dreapta viceprimarul Dan Tarcea, președintele CJ Cluj, Alin Tișe și patronul Supercom Ilie Ciuclea la prezentarea flotei de mașini și utilaje a operatorului Supercom, cel care a câștigat licitația pentru gestionarea deșeurilor pe raza județului Cluj. Foto: Facebook Consiliul Județean Cluj

 

 


„Celula 1 depozitare, componentă a CMID Cluj, este operată în conformitate cu manualul de operare și în conformitate cu legislația în vigoare, fiind acoperită zilnic cu material de acoperire, în vederea eliminării riscului apariției mirosurilor. În această perioadă cu temperaturi ridicate, emisiile celulei sunt reduse la minimum datorită faptului că nu există umiditate care să mărească riscul apariției mirosurilor, fiind necesară chiar umectarea celulei pentru reducerea riscului de incendiu. În această perioadă nu au fost realizate sistematizări, nivelări, taluzări. Au fost realizate doar acțiuni care țin de activitatea curentă – descărcări, împingeri și nivelări în subcelule de depozitare, pe suprafețe sub 100 mp., cu impact foarte mic în apariția de mirosuri sau praf”, spun reprezentanții Supercom la solicitarea monitorulcj.ro.

Concluziile raportului comandat de Supercom cu privire la mirosurile din ultimel zile din Cluj

Aceștia mai arată că în ultimele zile nu a existat niciun incident în perimetrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).


CITEȘTE ȘI: Consiliul Județean Cluj pregătește rezilierea contractului cu Supercom? Alin Tișe: „Jumătate din populația Clujului nu plătește gunoiul, iar 90% nu colectează selectiv”!

„Stația de levigat, aferentă CMID, funcționează în flux continuu și în parametri, așadar nu se poate pune problema apariției mirosurilor din cauza prezenței levigatului. Activitățile de tratare în incinta TMB și a stației de sortare se realizează în conformitate cu procedurile de lucru avizate de autoritatea contractantă. Suplimentar, începând cu luna iulie, a fost mărit numărul de oameni care realizează curățenia, datorită curenților de aer care împrăștiau deșeurile în amplasament.

Concluziile raportului comandat de Supercom la Centrul de Deșeuri

Referitor la incidentele din ultimele zile, Supercom consideră că nu a existat niciun incident în interiorul CMID Cluj, sursa mirosurilor din Cluj-Napoca neputând fi imputabilă Supercom prin activitatea din CMID, acest lucru fiind confirmat verbal de toate autoritățile prezente în amplasament care nu au identificat decât un miros în canalizarea internă de ape pluviale și doar la nivelul solului.


Pentru a preîntâmpina aceaastă opinie generală, nefundamentată, a fost comandată testarea de mirosuri în amplasament de către Supercom printr-un laborator autorizat cu două puncte de măsurare: un punct pe celulă și un punct pe platforma TMB. Toate măsurătorile sunt sub limitele normale de emisii. Prelevările au fost efectuate cu toate autoritățile prezente în amplasament”, au mai precizat reprezentanții Supercom.

Documente din raportul emis de firma Wessling România despre mirosurile din Cluj

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șapte oferte pentru supervizarea lucrărilor la viitorul Spital Regional din Cluj

Duhoarea din Cluj, amplificată de caniculă. Ce probleme au găsit autoritățile la centrul de deșeuri? Supercom: „Mirosul nu vine de la CMID. Activitatea se desfășoară în parametri normali."

Noile tarife de salubrizare, aprobate de CJ Cluj! Alin Tișe dă explicații: „Tarifele actuale, ale RADP, sunt mai mari decât cele cerute de Supercom”

abonare newsletter