Administrație

Lucrări de reparații pe DJ 107S Uzina-Măguri Răcătău. Alin Tișe, președinte CJ Cluj: „Drumul traversează o zonă muntoasă deosebit de pitorească”.

Un drum pitoresc din zona de munte a Clujului (DJ 107S Uzina-Măguri Răcătău) intră în reparații pentru asigurarea unei circulații rutiere normale în condiții de siguranță.

Circulație în condiții de siguranță pe un drum pitoresc din zona de munte a Clujului, în urma lucrărilor de reparații|Foto: Consiliul Județean Cluj Circulație în condiții de siguranță pe un drum pitoresc din zona de munte a Clujului, în urma lucrărilor de reparații|Foto: Consiliul Județean Cluj

 

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 107S Uzina – Măguri Răcătău.


Circulație în condiții de siguranță pe un drum pitoresc din zona de munte a Clujului

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 107S Uzina – Măguri Răcătău. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale în condiții de siguranță.

CITEȘTE ȘI: 
Zonele montane din Cluj, mai accesibile pentru turiști. Peste 40 km de drumuri județene, modernizate cu bani europeni.

Lucrările de întreținere vizează un sector de drum în lungime de 11 kilometri, mai exact între pozițiile kilometrice 0+000 și 11+000.


 „Îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie pe acest drum este importantă întrucât traversează o zonă muntoasă deosebit de pitorească și, de asemenea, reprezintă o alternativă la drumurile naționale DN 1 și DN 1R sau drumul județean DJ 107P Gilău – Mărișel pentru destinațiile turistice din zona Mărișel – lacul de acumulare Fântânele – Beliș”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

Lucrări de întreținere pe DJ 107S Uzina – Măguri Răcătău|Foto: Consiliul Județean Cluj

În această etapă se execută operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice și tratarea burdușirilor și a tasărilor.


De asemenea, mai sunt prevăzute lucrări de aducere la profil a acostamentelor, de refacere a terasamentelor deteriorate, de asigurare a scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, de înlocuire de podețe tubulare, de reprofilare a drumurilor laterale cu adaos de material și cilindrare, precum și de asigurare a esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Drumul Bistriței” a fost finalizat. Leagă două zone importante și facilitează dezvoltarea economică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter