Administrație

Peste 6.000 de garaje, desființate în Cluj. Viceprimarul Dan Tarcea: „Procesul va continua până când și ultimul garaj de pe domeniul public va fi demolat”.

Peste 6.000 de garaje de pe domeniul public au fost demolate în Cluj, în urma procesului de restructurare urbană din cartierele orașului.

Desființarea garajelor din cartiere. Viceprimarul Dan Tarcea: „Procesul va continua până când și ultimul garaj de pe domeniul public va fi demolat”|Foto: Emil Boc-Facebook Desființarea garajelor din cartiere. Viceprimarul Dan Tarcea: „Procesul va continua până când și ultimul garaj de pe domeniul public va fi demolat”|Foto: Emil Boc-Facebook

 

 


Până în prezent, în cartierele Clujului au fost desființate peste 6.000 de garaje, iar în schimb au fost realizate mai bine de 7.000 de locuri de parcare la sol. 

CITEȘTE ȘI: 
7165 locuri de parcare, după demolarea garajelor din ultimii 4 ani la Cluj-Napoca. Procesul continuă.

Administrația locală va continua procesul de restructurare urbană din cartierele municipiului, astfel încât garajele care nu au fost demolate până în prezent vor intra în etapa următoare în procesul de desființare.  


Continuă procesul de demolare a garajelor

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, administrația locală pregătește procedura pentru o nouă etapă de desființare a garajelor. 

„Până în prezent au fost demolate peste 6.000 de garaje, pregătim următoarea procedură de demolare. 


Ce a rămas de demolat vine cu provocări, pentru că terenurile de sub garaje sau o parte din terenurile de sub aceste garaje sunt fie revendicate, fie în litigiu, fie au o situație incertă. Atunci, trebuie să pregătim aceste lucruri astfel încât să poți pune ceva în schimb. Vom continua acest proces până când vom demola și ultimul garaj de pe domeniul public”, a explicat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, în cadrul unei intervenții radio locale. 

Astfel, după soluționarea aspectelor juridice și parcurgerea etapelor prealabile, alte garaje din cartierele Clujului vor intra în procedura de demolare. 


„Sunt zone unde am demolat garajele și au mai rămas câteva garaje izolate care nu au fost demontate. În aceste situații punctuale, fie este vorba de un litigiu, fie terenul a fost retrocedat prin instanță, iar proprietarul are extras de carte funciară pe el, fie există o revendicare și atunci nu se poate acționa până nu sunt rezolvate toate aceste etape prealabile”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea. 

Potrivit datelor publicate de administrația locală în primăvara acestui an, în Cluj-Napoca au fost realizate 7.165 de noi locuri de parcare, în urma procesului de desființare a garajelor. 


Proiectul de demolare a garajelor, inițiat de Primăria Cluj-Napoca în 2018, vizează restructurarea și regenerarea urbană în cartierele municipiului Cluj-Napoca pentru creșterea calității vieții cetățenilor prin îmbunătățirea spațiului urban.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Demolarea garajelor din cartiere va continua. Boc: „Mai mult spațiu pentru cetățeni, nu pentru mașini, aceasta e filosofia orașelor noi”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter