Administrație

11 noi centre de asistenţă socială din Cluj vor fi modernizate. Alin Tișe, președintele CJ Cluj: „Domeniul protecţiei sociale este şi rămâne prioritar”.

11 noi centre de asistenţă socială din judeţul Cluj vor fi modernizate.

11 noi centre de asistenţă socială din Cluj vor fi modernizate | Foto: depositphotos.com 11 noi centre de asistenţă socială din Cluj vor fi modernizate | Foto: depositphotos.com

 

 


Consiliul Judeţean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței extraordinare de marți, 17 septembrie a.c., 11 proiecte de hotărâre ce vizează dotarea, din fonduri nerambursabile, a unor servicii sociale rezidențiale și de zi din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC Cluj). 

 


„Domeniul protecţiei sociale este şi rămâne prioritar”

În valoare totală cumulată de 3.021.803,84 lei, cele 11 proiecte vor fi finanțate în proporție de 90% din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, cofinanțarea de 10% urmând a fi asigurată de Consiliul Județean Cluj.   

„Sunt proiecte importante prin intermediul cărora dorim să venim în sprijinul persoanelor aflate în nevoie, să le creștem calitatea vieții, să aducem un plus de bunăstare. Domeniul protecției sociale este și rămâne prioritar, fiind una dintre componentele principale ale activității administrației județene”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean. 


Modernizarea centrelor de asistenţă socială din Cluj

Fondurile vor fi folosite pentru dotarea centrelor cu aparatură necesară recuperării și reabilitării beneficiarilor, dar și pentru dotarea bucătăriilor, dormitoarelor și spațiilor comune.

Vor fi achiziționate echipamente specifice precum elevatoare pentru mobilizarea beneficiarilor, verticalizatoare de pat Michelangelo, mese de kinetoterapie, benzi de alergare, plăci vibrante, biciclete active pentru copii mici și biciclete eliptice, verticalizator pentru copii, bare paralele cu sistem de susținere cu hamuri, aparate de terapie combinată, aparat de magnetoterapie. 


Cele 11 centre care vor fi modernizate sunt:
- Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Jucu;
- Casa de tip Familial 1 Cluj-Napoca;
- Casa de tip Familial 2 Cluj-Napoca;
- Casa de tip Familial 3 Cluj-Napoca;
- Casa de tip Familial “Grigorescu” Cluj-Napoca;
- Casa de tip Familial „Târnavelor” Cluj-Napoca;
- Centrul Maternal “Luminița” Cluj-Napoca;
- Căminul pentru Persoane Vârstnice Gherla;
- Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități Cluj-Napoca;
- Centrul Respiro pentru Familiile Copiilor cu Dizabilităţi “Acasă” Cluj-Napoca;
- Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență „Gavroche” Cluj-Napoca.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Au început lucrările la Centrul pentru vârstnici de pe Calea Baciului. Emil Boc: „Are toate facilitățile necesare pentru o viață de calitate”.

Centru de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități, cu servicii GRATUITE, în Florești! Părinții pot să depună cereri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter