Administrație

Primăria a semnat contractul de supervizare a lucrărilor la metrou. Emil Boc: „Este un proiect de referință pentru Cluj”.

Primăria Cluj-Napoca a semnat contractul de supervizare a lucrărilor la metrou. „Este un moment important pentru viitorul Clujului”, spune primarul Emil Boc.

Emil Boc a semnat contractul de 40 de milioane de euro pentru supervizarea lucrărilor la metrou. „Un proiect extrem de important pentru Cluj”|Foto: Emil Boc-Facebook Emil Boc a semnat contractul de 40 de milioane de euro pentru supervizarea lucrărilor la metrou. „Un proiect extrem de important pentru Cluj”|Foto: Emil Boc-Facebook

 

 


Edilul Emil Boc a semnat, vineri seară, contractul pentru supervizare lucrărilor la metrou cu asocierea de firme declarată câștigătoare, Systra – Metrans Engineering SRL.Valoarea contractului este de 211 milioane de lei (circa 40 de milioane de euro).

Boc: „Un proiect extrem de important pentru Cluj”

„O piesă extrem de importantă, fără de care niciun proiect de infrastructură majoră nu poate fi derulat, este reprezentat de controlul de calitate a lucrărilor care se efectuează”, a explicat primarul Emil Boc. 


CITEȘTE ȘI: 
Contractul pentru supervizarea lucrărilor la metrou va fi semnat vineri. Emil Boc: „Valoarea lui este de 40 de milioane de euro”.

„Pentru aceasta este nevoie de un supervizor care să deruleze monitorizarea lucrărilor în paramentri tehnici și calitativi, cantitativi și în concordanță cu legea. 

Supervizorul mai are în sarcină și elaborarea documentației pentru contractele de implementare a metroului, inclusiv asigurarea garanției pe întreaga perioadă de derulare a proiectului. Este o muncă de durată. 


Semnarea contractului pentru supervizarea lucrărilor la metrou|Foto: Emil Boc-Facebook

Contractul este de aproximativ 40 de milioane de euro și vizează un proiect extrem de important pentru Cluj, în condițiile în care discutăm, ca valoare, de cel mai mare proiect de infrastructură din România.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca și Jean Christophe Chuniaud, coordonatorul Systra pentru Europa de Est|Foto: Emil Boc-Facebook

Este un proiect de referință pentru Cluj, dar și pentru România”, a declarat primarul Emil Boc. 


Contractul de lucrări pentru metroul din Cluj a fost semnat în mai 2023. Un an mai târziu – mai 2024, în teren au început lucrările propiu-zise, prin devierea utilităților. 

În urma semnării unui act adițional cu Ministerul Transporturilor, proiectul metroului va fi finanțat din emisiunile de obligațiuni verzi. „Cârtițele” pentru săpăturile în subteran vor ajunge la Cluj în luna noiembrie, urmând a fi asamblate pentru a intra în teren. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Verde” pentru semnarea contractului de supervizare a lucrărilor la metrou. Decizia Curții de Apel Cluj.

abonare newsletter