Administrație

Primăria pregătește achiziția unei noi săli de sport în Mănăștur, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive din cartiere

Investiție în infrastructura sportivă de cartier: 4 milioane de euro pentru o sală de sport multifuncțională, în Mănăștur.

Facilități sportive în cartiere. Primăria pregăteste procedura pentru achiziția unei săli de sport în Mănăștur|Foto: Depositphotos.com Facilități sportive în cartiere. Primăria pregăteste procedura pentru achiziția unei săli de sport în Mănăștur|Foto: Depositphotos.com

 

 


Consiliul Local va aproba în ședința de săptămâna viitoare procedura pentru achiziția unui imobil multifuncțional cu funcțiuni sportive în cartierul Mănăștur

CITEȘTE ȘI: 
Primăria Cluj-Napoca va cumpăra o sală de sport din Mănăștur. Investiția se ridică la 3,6 milioane de euro.

Potrivit documențației, ca primă etapă va fi constituită o comisie de evaluare și negociere a prețului de achiziție a unei săli de sport. În urma analizei și a demersurilor desfășurate pentru cumpărarea imobilului, comisia va realiza un raport ce va fi aprobat de consilierii locali. 


Valoarea maximă a investiției este estimată la 4 milioane de euro.

„Se aprobă declanșarea procedurii de achiziție de pe piața liberă a unui imobil multifuncțional cu funcțiuni sportive, (...) în limita sumei maxime de 20.000.000 de lei”, se arată în proiectul ce va fi votat de Consiliul Local. 


Facilități sportive în cartiere

În vara acestui an, edilul Emil Boc anunța că Primăria Cluj-Napoca intenționează să cumpere o sală de sport, din cartierul Mănăștur, la un preț de aproximativ 3,6 milioane de euro. Este vorba despre Sala OH, situată lângă baza sportivă „La Terenuri”, pe strada Mărișel, nr. 17. Construcția este constituită pe patru nivele și dispune de multiple spații dedicate diverselor tipuri de sport, precum și de săli de kinetoterapie. 

CITEȘTE ȘI: 
Proiecte pentru sport, cu bani de la Primărie. Emil Boc: „Mişcarea, practicată cu rigurozitate la școală, fără să umblăm după adeverințe de scutire”.

„O sumă importantă de bani o punem pentru achiziționarea infrastructurii sportive pentru municipiu. Am discutat la un moment dat în Consiliul local și vă spun că din fericire am soluția financiară pentru a achiziționa în patrimoniul orașului Cluj-Napoca, complexul sportiv OH situat lângă baza sportivă «La terenuri»”, declara, în iulie 2024, primarul Emil Boc. 


Prin investiția susținută în infrastructura sportivă se urmărește dezvoltarea sportului de masă, dar și crearea condițiilor necesare pentru susținerea sportului de performanță. 

„Dacă nu acceptam noi să cumpărăm clădirea, copiii care făceau antrenamente acolo ar fi rămas fără posibilitatea de a face sport”, a explicat Emil Boc. 


Demersul are drept scop dezvoltarea infrastructurii sportive din cartierele Clujului, astfel încât noul spațiu cu funcțiuni sportive va fi integrat în rețeaua de baze sportive din municipiu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Bazinul Olimpic din Cluj va purta numele lui David Popovici. Emil Boc: „Dincolo de performanța extraordinară, David Popovici reușește să inspire tânăra generație!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter