Administrație
CFR SA, licitație pentru serviciile topo-cadastrale necesare declanșării procedurii de expropriere și continuarea lucrărilor de modernizare a liniei de cale ferată Cluj-Oradea
CFR SA mai face un pas pentru modernizărea liniei de cale ferată Cluj-Oradea, prin lansarea licitației de achiziție a serviciilor topo-cadastrale necesare pentru exproprierea terenurilor aferente lucrărilor.
Încă un pas pentru modernizărea liniei de cale ferată Cluj-Oradea. Licitație de achiziție a serviciilor topo-cadastrale necesare pentru exproprieri.|Foto: CFR Infrastructură - Facebook
Compania Națională de Căi Ferate CFR SA caută firmă care să realizeze cadastrul pentru linia ferată Cluj Napoca-Episcopia Bihor, în vederea exproprierilor necesare pentru modernizare.
CITEȘTE ȘI:
Exproprieri suplimentare pe coridorul lucrărilor pentru modernizarea liniei de cale ferată Cluj-Oradea. Despăgubiri de peste 50 de milioane de lei pentru imobilele afectate.
La începutul lunii decembrie, Ministerul Transporturilor publica în transparență decizională proiectul de hotărâre de Guvern privind exproprierile suplimentare necesare pe coridorul lucrărilor pentru modernizarea liniei de cale ferată Cluj-Oradea.
Licitație pentru servicii topo-cadastrale în vederea declanșării procedurii de expropriere
CFR SA a publicat recent în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) anunțul de licitație ce are ca obiect „Servicii topo-cadastrale în vederea dobândirii prin expropriere/transfer a tuturor terenurilor necesare implementării proiectului și continuarea procedurii de expropriere a imobilelor afectate de lucrarea de utilitate publică Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca-Oradea-Episcopia Bihor”, potrivit clubferoviar.ro
Valoarea totală estimată a contractului este cuprinsă între 4.116.800 și 4.940.160 de lei.
În prezent, există numeroase solicitări din partea proprietarilor, referitoare la urgentarea activității de acordare a despăgubirilor, care sunt condiționate de realizarea documentațiilor cadastrale individuale, cărțile funciare fiind blocate prin notarea suprapunerii cu coridorul de expropriere, potrivit sursei citate.
În continuare, în vederea clarificării situaţiei juridice a zonelor afectate de exproprieri, expropriatorul trebuie să întocmească documentația cadastrală.
Potrivit proiectului asumat de Ministerul Transporturilor, sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor sunt în cuantum total de 50,3 milioane de lei, adică peste 10 milioane de euro.
Primele exproprieri pentru electrificarea liniei de cale ferată Cluj-Episcopia Bihor erau anunțate de Ministerul Transporturilor în toamna anului 2022.
Proiectul traseului feroviar vizează electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj – Oradea – Episcopia Bihor şi presupune realizarea unei infrastructuri ce va permite viteze maxime cuprinse între 100 km/h şi 160 km/h, ceea ce va reduce major durata parcurgerii distanței între cele două orașe reședințe de județ. Electrificarea şi reabilitarea tronsonului de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor conduce la realizarea unei infrastructuri feroviare optimizate.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: