Administrație

Cum își pot plăti clujenii taxele și impozitele locale ONLINE?

Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziția cetățenilor mai multe modalități online de plată a taxelor și impozitelor, pentru a-i scuti pe aceștia de statul la coadă în frig.

Clujenii pot plăti taxele și impozitele locale și online Clujenii pot plăti taxele și impozitele locale și online

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat care sunt modalitățile de plată online a taxelor și impozitelor, ca alternativă la deplasarea fizică la ghișeele instituției.

 


Astfel, clujenii au la dispoziție următoarele modalități pentru plata taxelor și impozitelor:

 • online, cu autentificare, pe site-ul www.e-primariaclujnapoca.ro (prin e-cont);


 • online, fără autentificare, cu ajutorul codului QR de pe înștiințarea de plată a impozitelor (pe care clujenii o vor primi în perioada următoare, conform legii, în cutiile poștale sau online);

 • online, pe site-ul www.ghiseul.ro, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Spre deosebire de persoanele fizice, reprezentanții persoanelor juridice pot achita taxele și impozitele locale doar după autentificarea în contul de utilizator, atât pe ghiseul.ro, cât și pe www.primariaclujnapoca.ro.


Clujenii care își achită impozitul integral până la sfârșitul lunii martie 2022 beneficiază de bonificația de 10% din acesta. 

Pe canalul de Youtube al primăriei, există mai multe videoclipuri explicative care arată procedura pas cu pas pentru plata online.


Mai mulți clujeni au plătit online anul trecut

Anul trecut, volumul încasărilor online la taxe și impozite al Primăriei Cluj-Napoca a crescut cu 54% față de anul 2020. Situația încasărilor înregistrate este următoarea:

- cu card: creșterea volumului de încasări față de 2020 cu 15%

- online: creșterea volumului de încasări față de 2020 cu 54%

- virament bancar: creșterea volumului de încasări față de 2020 cu 18%

De asemenea, 27.464 persoane au plătit anul trecut prin scanare QR code, față de 8112 în 2020. Printre cele mai accesate servicii de plăți sunt plata abonamentelor de parcare, dar și cea a impozitelor și taxelor locale. 

Clujenii au la dispoziție peste 300 de operațiuni administrative care pot fi efectuate online și care nu mai necesită interacțiunea directă a cetățeanului cu funcționarul public, acestea incluzând modalități de plată a taxelor și impozitelor locale, modalități de plată a amenzilor, depunerea a diverse tipuri de cereri online, eliberarea de documente online etc. Pentru cărţile de identitate şi cărţile de identitate provizorii a fost introdus un sistem de plăţi neasistate (se poate face plata cu cardul). Prin intermediul E-cont - contul de comunicare digitală a documentelor în relația cu Primăria - se pot comunica în format digital actele administrative fiscale, de executare sau alte acte emise de organul fiscal local. 98 de impozite şi taxe aferente unor servicii oferite de Primărie se plătesc online. În primele 11 luni ale anului s-au făcut plăţi 107.847 direct către Primărie prin portalul e-primariaclujnapoca.ro. În anul care a trecut a fost extinsă folosirea semnăturii electronice calificate la departamentele din Primărie.

CITEȘTE ȘI:

COZI la Primărie în prima zi de plată a impozitelor locale - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter