Economie

A fost desemnat constructorul nodului rutier Românași, de pe A3. Zece luni pentru finalizarea lucrărilor.

Contractul în valoare de 71 de milioane de lei pentru realizarea nodului rutier de la Românași, care va asigura accesul pe și dinspre Autostrada Transilvania, a fost atribuit constructorului UMB.

Constructor desemnat pentru realizarea nodului rutier de la Românași|Foto: CNAIR Constructor desemnat pentru realizarea nodului rutier de la Românași|Foto: CNAIR

 

 


La începutul lunii iunie erau înregistrate trei oferte pentru contractul privind proiectarea şi execuţia Nodului Rutier Românaşi, cu o valoare estimată de 71,37 milioane de lei (fără TVA).

CITEȘTE ȘI: 
Trei oferte pentru proiectarea şi execuţia Nodului Rutier Românaşi. Valoarea este de 71,37 milioane de lei.

Miercuri, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat desemnarea ofertei câștigătoare. 


Nodul Rutier de la Românași, cale de acces pe A3 până la finalizarea secțiunii Poarta Sălajului-Zalău

„Am desemnat astăzi câștigătorul contractului pentru construcția Nodului rutier de la Românași (A3)!

Asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL-SC Tehnostrade SRL (România) va avea la dispoziție 10 luni (3 luni pentru proiectare și 7 luni pentru execuție) pentru finalizarea acestui nodrutier.


Contractul în valoare de 71,33 milioane lei (fără TVA), finanțat prin PNRR, ca putea fi semnat după 10 zile, dacă nu vor fi depuse conestații.

Acest nod rutier va asigura accesul pe și dinspre Autostrada Transilvania (subsecțiunea Zimbor - PoartaSălajului), DN1F și DJ108A, până la finalizarea subsecțiunii Poarta Sălajului – Zalău”, a anunțat directorul CNAIR, Cristian Pistol, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook


CITEȘTE ȘI: 
Mobilizare slabă pe segmentul Nădășelu-Zimbor de pe A3. Asociația Pro Infrastructura: „Nu ne-ar mira dacă dealurile transilvănene ar lua-o la vale, iar din terasamente la primăvară vom culege buruieni”.

În lipsa viaductelor de la Nădășelu și Topa Mică din județul Cluj, secțiunea Nădășelu – Zimbor (30 km), nu va putea fi deschis nici în 2025. 

Potrivit CNAIR, prin realizarea Nodului Rutier Românaşi va fi îmbunătăţit nivelul de confort al utilizatorilor întrucât se va asigura descărcarea traficului de pe autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, secţiunea 3B Mihăieşti - Suplacu de Barcău, subsecţiunea 3B2 Zimbor - Poarta Sălajului, până la finalizarea subsecţiunii 3B3 Poarta Sălajului - Zalău.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mobilizare slabă pe segmentul Nădășelu-Zimbor de pe A3. Asociația Pro Infrastructura: „Nu ne-ar mira dacă dealurile transilvănene ar lua-o la vale, iar din terasamente la primăvară vom culege buruieni”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter