Economie

Află ce ţară este interesată de medicamentele produse în România

Uzbekistanul îşi doreşte să cumpere medicamente din România, iar recent Antibiotice Iaşi a semnat un memorandum cu Agenţia uzbekă pentru medicamente, care creează premisele colaborării în acest domeniu, a declarat, la Taşkent, directorul Direcţiei Europa de Est şi Asia Centrală din MAE, Vasile Soare, potrivit Agerpres.ro.

Diplomatul face parte din delegaţia care îl însoţeşte pe premierul Victor Ponta în turneul asiatic, ce include Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan şi China.

El a relatat despre o misiune economică româno-uzbekă, desfăşurată recent la Taşkent, la care au participat companii ce activează în domenii de interes pentru ambele state.


"Uzbekistanul produce foarte puţine medicamente. Au studiat experienţa noastră în materie şi au găsit ca interesant importul de medicamente, antibiotice, din România şi la acest capitol a răspuns Antibiotice Iaşi. S-a semnat un memorandum care creionează posibilitatea de colaborare. Probabil că documentul presupune şi vânzarea de medicamente. De fapt, aceasta a fost solicitarea părţii uzbece", a afirmat Vasile Soare, într-o declaraţie pentru presa română.

Ultimele Stiri
abonare newsletter