Economie
350 de euro/lună, prețul mediu pentru apartamentele cu două camere, la Cluj. Care sunt cele mai SCUMPE cartiere?
Prețul chiriilor a rămas stabil în luna mai la Cluj-Napoca, în jurul valorii medii de 349 de euro pentru un apartament cu două camere. Vezi lista prețurilor pe cartiere.
Prețul chiriilor a rămas stabil în luna mai la Cluj-Napoca, în jurul valorii medii de 349 de euro pentru un apartament cu două camere. Sursa foto: depositphotos.com
În cea de-a cincea lună din an, mai 2022, în Cluj-Napoca, prețurile la chirii au stagnat la media de 349 euro pentru un apartament cu 2 camere, arată specialiștii imobiliari de la Blitz.
Cele mai scumpe chirii sunt cele din cartierul Bună Ziua, unde prețul mediu pentru un apartament de două camere depășește 480 de euro pe lună, urmat de zona centrală a orașului - cu un preț mediu de 419 euro pe lună, pentru apartamentele cu două camere.
La polul opus se situează cartierul Dâmbul Rotund, unde chiria medie e de 284 de euro, urmat de comuna Florești, cu 310 euro în medie pentru un apartament cu două camere.
Care sunt cele mai ieftine și cele mai scumpe cartiere?
Pe segmentul de chirii, prețurile au înregistrat în luna mai 2022 la nivelul municipiului Cluj o stagnare la nivelul lunii precedente, indicele Blitz situându-se neschimbat la valoarea de €349 Euro. Vezi în continuare evoluția pe cartiere:
- Dâmbul Rotund, cu -12,62%, până la 284 euro.
- Florești, cu +5,08%, până la 310 euro.
- Iris, cu +0,95%, până la 320 euro
- Mănăștur, cu -1,52%, până la 325 euro.
- Mărăști, cu -19,34%, până la valoarea de 342 euro.
- Gheorgheni -6,99%, până la 346 euro.
- Grigorescu, cu +9,97%, până la 386 euro.
- Zorilor, cu -2,31%, până la 381 euro.
- Central, cu -15,01%, până la 419 euro.
- Bună Ziua, +22,90%, până la 483 euro.
Prețuri mai mici în mai la apartamentele de vânzare
În luna mai, prețurile în municipiul Cluj au suferit o corecție minoră de preț, dar își păstrează trendul ascendent, pregătindu-se cel mai probabil pentru sezonul de vârf din mijlocul verii. Specialiștii Blitz anticipează un nou posibil val de interes crescut pentru investițiile imobiliare, dată fiind volatilitatea recentă a contextului internațional dată evenimentele externe.
Prețurile au crescut progresiv de la începutul anului, până în luna martie, când au intervenit corecții, în contextul războiului de la granița României, care a determinat reticență în rândul cumpărătorilor. Prețurile și-au reluat, însă la scurt timp, trendul crescător în luna aprilie, semn că piața și-a revenit din șocul evenimentelor de la graniță, și s-a reprofilat rapid pe investiții în imobiliare. Iar în luna mai 2022, prețurile au suferit din nou o corecție minoră, pentru a pregăti piața pentru sezonul imobiliar de vârf cu prețuri toride de vară.
În luna mai 2021, potrivit Agenției de Cadastru și Publicitate Imobiliare (ANCPI) în județul Cluj au fost încheiate mai multe tranzacții, mai exact 3.020 tranzacții, după ce în aprilie au fost încheiate 2.473 tranzacții imobiliare, ceea ce a reprezentat o creștere cu +22,11% a tranzacțiilor imobiliare în cea de-a cincea lună din an.
CITEȘTE ȘI: