Educație

Lucian Bode a deschis un nou proces contra UBB

Ministrul de Interne (PNL) Lucian Bode a deschis recent un nou proces împotriva UBB prin care cere anularea hotărârii Comisiei de Etică în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat.

Ministrul Bode a deschis un nou proces împotriva UBB/ captură foto: Lucian Bode Facebook.com Ministrul Bode a deschis un nou proces împotriva UBB/ captură foto: Lucian Bode Facebook.com

 

 


Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca arăta, în urma unei noi analize, că suspiciunile de plagiat a tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode se confirmă, iar teza sa este „profund viciată”.

 


La finele săptămînii trecute, ministrul Lucian Bode a deschis un nou proces împotriva Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai pentru anularea hotărârii prin care comisia s-a autosesizat pentru suspiciuni de plagiat în cazul tezei sale de doctorat.

Astfel, în cererea depusă joi, 2 februarie, la Tribunalul Sălaj, Bode cere anularea totală a actului administrativ 10/2022, prin care Comisia de etică din cadrul UBB s-a autosesizat pentru suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a actualului ministru. 


Ministrul Lucian Bode solicită în instanță anularea actului administrativ Hotărârea nr.10/13.12.2022 emisă de Universitatea Babeş-Bolyai/captură foto: portaljust.ro

Acum, ministrul solicită în instanță anularea hotărârii UBB pe baza căreia s-a desfășurat a doua analiză a comisiei de etică asupra tezei de doctorat a lui Lucian Bode.

În cazul acțiunii inițiale, deschise de ministrul Bode în 5 ianuarie 2023, Lucian Bode încercase să obțină, în contencios administrativ, printr-un dosar deschis la Tribunalul Sălaj, suspendarea executării Hotărârii nr.10/13.12.2022, emisă de Comisia de etică a UBB.


Tribunalul din Sălaj a respins ca nefondată cererea prin care ministrul de Interne, Lucian Bode, a încercat să blocheze a doua verificare a tezei sale de doctorat în cadrul Comisiei de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

Recursul făcut de Lucian Bode după comunicarea deciziei Tribunalului Sălaj se va judeca la Curtea de Apel Cluj-Napoca.


După confirmarea suspiciunilor de plagiat în cazul tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode, Comisia de Etică a UBB a solicitat includerea în cartea publicată pe baza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode a hotărârilor Comisiei de etică ce confirmă plagiatul tezei. Între timp, Bode a solicitat editurii CA Publishing retragerea cărții din circuit, fără a însera și deciziile Comisiei de Etică a UBB care confirmă doctoratul plagiat. 

CITEȘTE ȘI:

Cum a lăsat Bode în offside Comisia de etică a UBB și a cerut editurii să retragă cartea scrisă pe baza tezei

Procesul lui Bode, în cazul doctoratului plagiat, se judecă la Cluj

Ministrul Lucian Bode dă în judecată Universitatea Babeș-Bolyai. Emilia Șercan: „Încercare disperată de a bloca un previzibil verdict de plagiat”

Câștig de cauză, în primă instanță, pentru Universitatea Babeș-Bolyai, în cazul plagiatului lui Bode. Ministrul a depus o nouă plângere

Lucian Bode și-a plagiat doctoratul! UBB Cluj: „Suspiciunile de plagiat se confirmă”. Comisia va cere corecturi la teză și retragerea cărții

abonare newsletter