Educație

Din 2024, diploma de absolvire a liceului va conţine un cod QR. Măsura va fi extinsă pentru toate formularele actelor de studii.

Diploma de absolvire a liceului, precum şi certificatul de acordare a definitivării în învăţământ vor conţine un cod QR începând din acest an.

Din 2024, actele de absolvire a liceului vor conține un cod QR/Foto: pixabay.com Din 2024, actele de absolvire a liceului vor conține un cod QR/Foto: pixabay.com

 

 


Potrivit noilor reglementări aprobate, scanarea codului QR va permite accesarea bazei de date care va arăta întreg parcursul academic al absolventului. 

 


„La iniţiativa Ministerului Educaţiei, începând cu anul 2024, ca o dovadă a transformării digitale pe care o traversăm împreună, diploma de absolvire a liceului, precum şi certificatul de acordare a definitivării în învăţământ urmează să conţină ca element distinctiv şi un cod QR, urmând ca această măsură să fie extinsă cu anul şcolar următor, adică 2024 - 2025, pentru toate formularele actelor de studii”, potrivit declarației susținute la finalul ședinței de Guvern, joi, de purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin. 

Recent, ministerul Educației anunța că, începând de anul acesta, în învăţământul superior, diploma de doctor va conţine un cod QR care va permite accesul la informaţii care vor facilita validarea şi conformitatea diplomelor direct în baza de date a ministerului.


De asmenea, din anul universitar 2024 - 2025, toate actele de studii care se eliberează absolvenţilor vor fi întocmite în limbile română şi engleză şi vor fi însoţite de suplimentul la diplomă doar în format Europass.

CITEȘTE ȘI: 
În anul școlar 2022-2023, numărul elevilor a atins cel mai mic nivel din ultimul deceniu. Mediul rural, defavorizat în privința ratei de participare la educație.

Potrivit ultimului raport publicat de Ministerul Educației, în ultimii zece ani, numărul elevilor din învățământul preuniversitar a scăzut dramatic, astfel încât sistemul de educație românesc școlarizează cu peste 200.000 de elevi mai puțin.


Mediul rural continuă să rămână dezavantajat, astfel încât în comunele și satele din România numărul elevilor școlarizați continuă să scadă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Elevii români, chinuiți cu un număr-record de ore obligatorii la școală, dar au rezultate dezastruoase. Estonia, în topul PISA, are mai puține ore obligatorii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter