Educație

Cum a fost la întâlnirea cu campionii UTCN și ce ne-au arătat ei dincolo de inovație, talent și pasiune

Vineri, 31 mai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a fost gazda unui eveniment excepțional, în cadrul căruia publicul a avut ocazia să întâlnească echipele de studenți campioni la competiții internaționale.

Studenți-campioni ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca – acești tineri pasionați și uimitoarele lor mașinării Studenți-campioni ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca – acești tineri pasionați și uimitoarele lor mașinării

 

Parte a programului Zilele Clujului, evenimentul s-a desfășurat între orele 10 și 15, la hub-ul UTCN de pe strada G. Barițiu, nr. 4-6.


Atmosfera a fost entuzismantă, cu sesiuni demonstrative susținute de studenți care și-au prezentat proiectele premiate. Echipa SDC – Seismic Design Competition a impresionat cu macheta lor din lemn de balsa, rezistentă la cutremur. De asemenea, echipa Spaghetti Bridge Building a atras atenția cu podurile lor din spaghete, care au fost supuse testelor de rezistență. Echipa de drone din cadrul Facultății de Construcții a oferit o demonstrație spectaculoasă și captivantă.

Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică a adus în fața publicului roboți de inspecție, sisteme de recunoaștere a imaginilor auto și o stație mecatronică, toate prezentate cu entuziasm de studenți pasionați.


Facultatea de Automatică și Calculatoare a fost, la rândul ei, bine reprezentată, cu echipe premiate la competiții de prestigiu precum Internet of Things Student Challenge (IoT), Innovation Labs și Hard&Soft Skills. Proiectele lor inovative au inclus un dispozitiv de corectare a posturii cu senzori IMU și CNN, ShipD – un sistem de mapare folosind drone, și un robot diferențial pentru explorare și mapare. De asemenea, publicul a putut vedea în acțiune Rhythm Touch – brățara concepută pentru persoanele cu dizabilități auditive, câștigătoare a Medaliei de Aur la InnovationLab.

Pe lângă acestea, au fost expuse și realizările Cercului de Securitate Cibernetică, ale studenților participanți la Olimpiada de Matematică din sud-estul Europei și ale Lotului de Programare care participă anual la competiția internațională ACM.


Facultatea de Inginerie Industrială, Robotică și Managementul Producției a prezentat piese fabricate prin tehnologii moderne și piese printate 3D cu aplicații în domeniul medical, atrăgând curiozitatea celor prezenți.

În cadrul Zilelor Clujului, UTCN a participat și la Crosul Universităților Clujene din 2 iunie și a oferit un spectacol de folclor, vineri, 31 mai, de la ora 16, la Centrul de Cultură Urbană Casino. Ansamblul „Românașul” și Grupul de dans modern „Nova” de la Clubul Cultural al universității au încântat publicul cu momente artistice deosebite.


A fost o zi plină de inovație, talent și pasiune, adică exact tot ceea ce așteptam de la studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter