Educație

Luni încep înscrierile pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2024.

Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat mai au o şansă în sesiunea din august.

Elevi în examen | Foto: pixabay.com Elevi în examen | Foto: pixabay.com

 

 


Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat mai au o şansă în sesiunea din august.

 


A doua sesiune de examen din acest an se va desfăşura în perioada 8 - 30 august, fiind precedată de etapa de înscriere (15 - 22 iulie).

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, înscrierile candidaţilor încep pe 15 iulie şi durează până pe 22 iulie.


Pe 8 şi 9 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 9 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 12 august - evaluarea competenţelor digitale, iar în perioada 13 - 14 august se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise încep pe 19 august cu Limba şi literatura română - proba E.a); pe 20 august este programată proba obligatorie a profilului - proba E.c), iar pe 21 august - proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d). Pe 22 august are loc examenul la Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Pe 26 august se vor afişa rezultatele la probele scrise până la ora 12:00. Cei nemulţumiţi vor putea depune contestaţii în intervalul orar 12:00 - 18:00. Între 27 şi 29 august se vor soluţiona contestaţiile, iar pe 30 august se vor afişa rezultatele finale.


La prima sesiune din acest an a Bacalaureatului, în urma soluţionării contestaţiilor, rata de promovare în județul Cluj a fost de 90,30%.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, despre rezultatele elevilor la Bacalaureat. „Eforturile tinerilor sunt apreciate, iar educația rămâne prioritară la Cluj-Napoca!”

EXCLUSIV. Casiana Luca, elevă de „10 pe linie” la BAC. De la Liceul „Onisifor Ghibu”, la UMF Cluj.

EXCLUSIV. Ștefana Trifan, eleva de la Colegiul „Andrei Mureșanu” Dej care a luat „10 curat” la BAC fără meditații.

abonare newsletter