Educație

Noul statut al elevului. Sala de detenție, introdusă oficial din luna septembrie în şcoli.

Sala de detenţie, introdusă oficial din luna septembrie în şcoli.

Noul statut al elevului. Sala de detenție, introdusă oficial din luna septembrie în şcoli. | Foto: pixabay.com Noul statut al elevului. Sala de detenție, introdusă oficial din luna septembrie în şcoli. | Foto: pixabay.com

 

 


Sala de detenţie va fi introdusă oficial din luna septembrie în şcoli. 

 


Din anul şcolar 2024-2025, elevii care deranjează orele pot să fie mutaţi într-o sală, sub supravegherea obligatorie a unui cadru didactic sau a unui cadru didactic auxiliar, potrivit noului Statut al Elevului, document publicat în Monitorul Oficial, scrie edupedu.ro.

Documentul arată că decizia pentru mutarea elevului aparţine profesorului, care poate decide ca elevul să desfășoare activitatea în spațiul special pentru elevii care perturbă ora.


CITEŞTE ŞI
Noul statut al elevului. Elevii pot rămâne fără burse, telefoanele mobile sunt interzise în timpul orelor, iar școlile introduc sălile de detenție.

Fiecare școală își va organiza spațiul și procedura de supraveghere a elevilor care deranjează orele, potrivit unei informări a Ministerului Educației.

„În cazul elevilor care în timpul orelor manifestă comportamente care afectează desfășurarea acestora, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, într-un alt spațiu. În acest caz sunt obligatorii: supravegherea elevului de către un alt cadru didactic sau didactic auxiliar și informarea părintelui. Fiecare școală va include în regulamentul propriu modalitatea exactă de aplicare a acestei prevederi, în funcție de resursele existente”, informa, în urmă cu câteva zile, Ministerul Educaţiei


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Școlile din România ar putea introduce „sala de detenție” pentru elevii care deranjează orele

Consiliul Național al Elevilor cere reglementări clare privind amplasarea camerelor în unitățile de învățământ

Ultimele Stiri
abonare newsletter