Educație

Schimbări majore. Elevii vor putea să-și vadă lucrările, înainte de a depune contestații, la Bacalaureat și Evaluarea Națională.

Elevii vor putea să-și vadă lucrările, înainte de a depune contestații, la Bacalaureat și Evaluarea Națională, potrivit unei propuneri a Ministerului Educaţiei.

Elevii vor putea să-și vadă lucrările, înainte de a depune contestații, la Bacalaureat și Evaluarea Națională. | Foto: pexels.com Elevii vor putea să-și vadă lucrările, înainte de a depune contestații, la Bacalaureat și Evaluarea Națională. | Foto: pexels.com

 

 


Elevii care în anul școlar 2024-2025 vor da examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat ar putea să-și vadă lucrările în momentul în care ar dori să depună contestație, pentru mărirea notei. 

 


Ministerul Educaţiei a anunţat ca a pus în consultare publică ordinul privind organizarea și desfășurarea examenelor naționale din anul 2025, respectiv Evaluarea Națională și Bacalaureat. 

Competențele lingvistice și digitale, la iarnă

De asemenea, o altă propunere este ca probele de evaluare a competențelor la limba română, limba străină și competențele digitale să aibă loc între 27 ianuarie și 7 februarie 2025, spre deosebire de anii anteriori, când acestea se desfășurau la începutul verii.


Ministerul a prezentat și un proiect de calendar pentru cele două examene: Evaluarea Națională ar urma să aibă loc pe 23 și 24 iunie, iar Bacalaureatul între 10 și 12 iunie. Forma finală a documentelor va fi publicată după analizarea feedback-ului primit. 

Solicitările elevilor, luate în considerare

În luna iunie, mai mulți elevi și instituții școlare au adresat solicitări ministrului Educației, Ligia Deca, cerând să existe posibilitatea de a vizualiza lucrările evaluate și notele acordate de cei doi sau patru profesori corectori, înainte de a depune contestațiile la Evaluarea Națională și Bacalaureat.


Ministerul Educației a răspuns celor peste 20.000 de absolvenți de liceu care au semnat o petiție în acest sens, precizând că elevii nu vor putea să-și vadă lucrările înainte de depunerea contestațiilor, deoarece „vizualizarea lucrărilor înainte de această etapă ar necesita modificarea legislației în vigoare”.

Articol scris de Alina Petric
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noul statut al elevului. Sala de detenție, introdusă oficial din luna septembrie în şcoli.

Ultimele Stiri
abonare newsletter