Educație

Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au primit candidații la Limba și literatura română?

Proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă 2024, s-a încheiat. Ce subiecte au primit candidații?

Ce subiecte au primit candidații la Limba și literatura română | Foto: pixabay.com Ce subiecte au primit candidații la Limba și literatura română | Foto: pixabay.com

 

 


 

Astăzi, 19 august 2024, a avut loc proba scrisă la Limba și literatura Română din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă 2024. 


 

La doar o oră de la începerea examenului, pe internet au și apărut primele imagini cu subiectele probei scrise la Limba și literatura română. 


La profilul real, la subiectul III, candidații au avut de realizat un eseu de minim 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui text poetic aparținând lui Mihai Eminescu sau George Bacovia. 

Această probă este prima dintre cele patru probe scrise programate în această săptămână pentru candidații înscriși în a doua sesiune a examenului. 


La nivel național, pentru această sesiune de toamnă s-au înscris peste 33.000 de candidați, dintre care aproximativ 22.000 provin din promoția anului 2024, iar restul din promoțiile anterioare. Aceștia sunt candidați care fie susțin toate probele, fie doar pe cele nepromovate în sesiunile anterioare.

De asemenea, la nivelul județului Cluj,  în cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului național de Bacalaureat, sesiunea de toamnă 2024, s-au înscris 818 candidați, dintre care 566 de candidați provin din promoţia curentă 2023-2024, iar 252 sunt candidați din promoţiile anterioare. 


Calendarul probelor scrise: 

  • 19 august 2024_Limba și literatura română - proba E.a)
  • 20 august 2024_Proba obligatorie a profilului - proba E.c)
  • 21 august 2024_Proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d)
  • 22 august 2024_Limba și literatura maternă - proba E.b) 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Schimbări majore. Elevii vor putea să-și vadă lucrările, înainte de a depune contestații, la Bacalaureat și Evaluarea Națională.

Propunere de calendar pentru simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2025. Când se vor desfășura probele?

Ultimele Stiri
abonare newsletter