Educație

Zeci de elevi clujeni au susținut ultima probă scrisă la Bacalaureat, sesiunea de toamnă, la Limba maternă. Afișarea primelor rezultate și depunerea contestațiilor.

Ultima probă la BAC 2024, sesiunea de toamnă, s-a încheiat, joi, cu examenul de Limbă și literatură maternă.

Elevii clujeni au susținut ultima probă la BAC, sesiunea de toamnă, la Limba maternă. Când se afișează rezultatele și pot fi depuse contestații|Foto: Ministerul Educației România Facebook.com Elevii clujeni au susținut ultima probă la BAC, sesiunea de toamnă, la Limba maternă. Când se afișează rezultatele și pot fi depuse contestații|Foto: Ministerul Educației România Facebook.com

 

 


Joi s-a desfășurat proba scrisă la limba și literatura maternă, pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale, în cele patru centre de examen organizate la nivelul județului Cluj. 

CITEȘTE ȘI: 
Bacalaureatul de toamnă. Candidat eliminat pentru tentativă de fraudă, în Cluj. Peste 60 de elevi nu s-au prezentat la examen.

În județul Cluj, 43 de candidați au solicitat susținerea acestei probe scrise. Dintre aceștia au fost prezenți 42 și a absentat un singur candidat. 


„Nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă”, informează IȘJ Cluj. 

Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 26 august 2024 (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00-18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 august 2024.


Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 (cinci) la fiecare dintre acestea și a obținut, în final, cel puţin media 6 (șase).

Afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, în conformitate cu regulamentul GDPR privind protecția datelor cu caracter personal. 


Bacalaureat, sesiunea de toamnă 2024. Peste 70 de candidați din Cluj nu s-au prezentat la proba la alegere.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de candidați din Cluj au lipsit la proba scrisă de la Limba și literatura română din cadrul sesiunii de toamnă la Bacalaureat 2024

abonare newsletter