Educație

Părinţii care refuză semnarea contractelor cu şcoala, riscă amenzi de până la 5.000 de lei!

Părinţii care refuză semnarea contractelor cu şcoala sau grădiniţa riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Părinţii care refuză semnarea contractelor cu şcoala, riscă amenzi de până la 5.000 de lei | Foto: pixabay.com Părinţii care refuză semnarea contractelor cu şcoala, riscă amenzi de până la 5.000 de lei | Foto: pixabay.com

 

 


 

Părinţii care refuză semnarea contractelor cu școala sau grădiniţa ar putea să fie amendaţi cu sume între 1.000 si 5.000 de lei sau ar putea fi pedepsiți chiar cu muncă în folosul comunităţii.


 

În luna august 2024, Ministerul Educației a publicat noul regulament de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, în baza căruia au apărut câteva modificări, dar și obligații. 


În baza experiențelor din anii trecuți, de data asta Ministerul a introdus și o amendă până la 5.000 de lei pentru părinții care refuză să semneze acest document la început de an școlar. Directori de școli sunt și ei vizați de noua măsură.

Potrivit noului regulament, de anul acesta, părinţii sunt obligați să participe la ședințele cu diriginții, să se asigure că elevii au o ținută decentă, dar și să înlocuiască obiectele distruse de copiii lor la școală. 


De asemenea, părintele va trebui să fie de acord cu serviciile de consiliere pentru copii, în cazul în care acesta are nevoie. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

ÎPS Teodosie continuă declarațiile controversate: „Bolile psihice ale copiilor au strânsă legătură cu păcatele părinților”.

În mai puțin de o săptămână începe școala! Câți bani dăm să pregătim ghiozdanul copilului?

Ultimele Stiri
abonare newsletter