Educație

Elevii clujeni de clasa a III-a şi a IX-a primesc vouchere sportive şi culturale. Emil Boc: „Programele ar putea fi extinse şi la alte clase”

Elevii clujeni de clasa a III-a, respectiv cei de clasa a IX-a primesc vouchere pentru activităţi sportive, respectiv activităţi culturale.

Elevii clujeni de clasa a III-a şi a IX-a primesc vouchere sportive şi culturale | Foto: Emil Boc - Facebook Elevii clujeni de clasa a III-a şi a IX-a primesc vouchere sportive şi culturale | Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Elevii din municipiul Cluj-Napoca beneficiază în anul școlar 2024-2025, de vouchere sportive şi de vouchere culturale. 

 


„Toţi elevii de clasa a III-a au deja banii viraţi la şcoli pentru a asigura acoperirea voucherului în valoare de 500 de lei/elev pentru activităţile sportive. Şcolile din acest moment sunt responsabile astfel încât să preia solicitările de la elevi şi să implementeze acest program. Avem nevoie să scoatem copiii la mişcare, avem nevoie să susţinem mişcarea tinerilor, pentru că avem cea mai înaltă rată de obezitate la adolescenţi din Uniunea Europeană. Un al doilea program este cel legat de voucherele culturale. Educaţia şi cultura merg mână în mână. Cât timp vom avea mai mulţi copii implicaţi în cultură, în educaţie, cu atât vom avea mai puţine droguri, acţiuni violente. Educaţia şi cultura deschid alte orizonturi. Am asigurat susţinerea financiară pentru şcoli ca 600 de lei/elev să ajungă la fiecare adolescent din clasa a IX-a. Elevii vor putea merge la spectacole de teatru, operă, să îşi cumpere cărţi, să meargă la muzee”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, în sedinţa consiliului local de joi, 12 septembrie. 

Programele, extinse şi la alte clase

Potrivit primarului Clujului, voucherele sportive şi culturale ar putea fi extinse în viitor şi pentru alte clase. 


„Dacă aceste programe vor avea succes, în anii viitori, ne gândim să extindem la alte clase. Vom căuta soluţii financiare”, a mai declarat Emil Boc. 

Cum se pot obține voucherele?

În vederea acordării finanțării pentru susținerea activităților culturale ale elevilor, părintele/ tutorele/ reprezentantul legal va depune la unitatea de învățământ unde elevul este înscris, în termen de 30 de zile de la începerea cursurilor şcolare, o cerere, însoțită de un extras de cont.


Unitățile de învățământ vor solicita Municipiului Cluj-Napoca deschiderea de credite bugetare necesare efectuării plății finanțării activităților culturale ale elevilor.

Municipiul Cluj-Napoca, prin Serviciul Buget și execuție bugetară, în urma verificării documentelor transmise de către unitatea de învățământ, va efectua deschiderea de credite bugetare.


Unitățile de învățământ vor face plata către beneficiarii finali în conturile specificate în extrasele de cont. 

Sumele pot fi utilizate pe tot parcursul anului școlar, inclusiv pe perioadele vacanțelor școlare, pentru achiziționarea de servicii.

Până cel tarziu la data de 30 septembrie a anului școlar următor, părintele/ tutorele/ reprezentantul legal al elevului va depune la unitatea de învățământ dovada utilizării sumelor primite pentru sustinerea activităților culturale (chitanțe, bonuri fiscale, ordine de plată etc.), iar suma neutilizată va fi virată în bugetul unității de învățământ.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Elevii ar putea merge la școală și sâmbăta, pentru recuperarea orelor pierdute. Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță schimbări la început de an școlar.

Microbuze electrice pentru elevii din Cluj. Consiliul Județean va cumpăra încă 25 de microbuze.

400 de copii defavorizați au primit ghiozdane și rechizite de la Primăria Cluj-Napoca. Emil Boc: „Nimeni nu este uitat”

abonare newsletter