Educație

Cele mai mici note de admitere la liceele de TOP din Cluj – Napoca

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a efectuat repartizarea computerizază în învâţământul liceal de stat. Monitorul de Cluj vă prezintă ultimele note de admitere de la instituţiile de top din Cluj-Napoca.

Liceul Teoretic Onisifor Ghibu. Specializarea: Ştiinţe ale Naturii: 5,69

Liceul Teoretic Mihai Eminescu. Specializarea: Filologie: 5,84


Colegiul Naţional George Bariţiu. Specializarea: Filologie: 6,43

Colegiul Naţional George Coşbuc. Specializarea: Filologie: 8,06


Liceul Teoretic Gheorghe Şincai. Specializarea: Filologie: 8,24

Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu. Specializarea: Filologie: 8,55


Liceul Teoretic Lucian Blaga. Specializarea: Ştiinţe ale Naturii: 8,78

Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu: Specializarea: Matematică – Informatică: 8,98


Liceul Avram Iancu. Specializarea: Ştiinţe ale Naturii: 9

Colegiul Naţional Emil Racoviţă. Specializarea: Ştiinţe ale Naturii: 9,18


Profesoara de matematică de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj – Napoca crede că notele de la evaluarea naţională sunt conforme cu pregătirea elevilor.

„Am apucat să mă uit peste notele de la Evaluarea Naţională. Fiecare liceu este cu particularităţile lui. Dacă luăm liceul Emil Racoviţă notele sunt mari comparativ cu alte şcoli. Noi avem puţini elevi cu note mici. Marea majoritate a notelor au fost peste 9. Am avut note foarte bune. Notele mi se par conforme cu ceea ce ne aşteptam şi cu pregătirea elevilor”, a declarat profesoara de matematică Rodica Borojni de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă Cluj – Napoca.

Profesoara de matematică spune că un hop în performanţa elevilor îl reprezintă numărul tot mai mare de simulări şi teste pe care au ajuns să le efectueze din automatism.

„Subiectul de evaluare este standardizat. Elevii de clasa a VIII-a, în pofida învăţării în mod normal a matematicii, fac atâtea teste şi intră în rutină în detrimental învăţării mai riguroase. Fac teste şi deja le fac din automatism. În acest fel se şablonizează învăţarea. Nu-i lasă să se vadă. Ei fac subiectul I de la 1 la 6 ca nişte roboţei. Standardizarea poate că nu-i foarte sănătoasă”, a concluzionat profesoara de matematică Rodica Borojni.

Ministerul Educaţiei a anunţat că înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, potrivit reglementărilor în vigoare, 17.699 de elevi în învăţământul profesional, 11.923 de elevi la specializări vocaţionale (dintre care 479 de elevi în învăţământul militar), 1.571 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor romi şi 660 de elevi în învăţământul special, potrivit datelor MENCS.

abonare newsletter