Educație

Mai mult de un sfert dintre copii NU au acces la educația online. Cum va afecta pandemia de COVID19 noua generație?

Peste un sfert dintre copii nu au acces la educația online. 28% dintre copii și 43% dintre profesori nu dețin resursele materiale necesare învățământului online.

Mai mult de un sfert dintre copii NU au acces la educația online Mai mult de un sfert dintre copii NU au acces la educația online

 

 


Peste un sfert dintre copiii României nu iau parte la procesul educațional în contextul pandemiei de coronavirus. Acest lucru a fost constatat în urma unui studiu realizat de Salvați Copiii România.

 


Consecințele vor fi imposibil de corectat

Specialiștii au dorit să avertizeze asupra consecințelor dramatice și pe termen lung ale îngrădirii accesului la educație pentru copiii vulnerabili.

„Criza socială îi afectează mult mai grav pe cei vulnerabili, iar pentru copii, îngrădirea accesului la educație are consecințe greu, dacă nu imposibil, de corectat ulterior. Neparticiparea școlară nu e o opțiune în nicio societate, din contră, educația trebuie protejată în acest context atât de dificil”, a avertizat președintele asociației, Gabriela Alexandrescu.


La începutul acestui an calendaristic peste 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu nu mergeau la școală. De asemenea, 28% dintre copii și 43% dintre cadrele didactice nu dețin toate resursele materiale necesare învățământului online.

Copiii au fost lăsați în urmă de către sistem

Astfel, deficitul pentru educația online este cu 10% mai ridicat în mediul rural decât în mediul urban și cu peste 10% mai mare în cazul învățământului primar și preșcolar decât în al celui licela, arată datele sociologice.


„Rezultatele acestei analize sunt cu adevărat alarmante: aproape 30% dintre copii și părinții cu copii în școală declară că nu dețin resursele materiale necesare învățământului online. În ultimele luni, sute de mii de copii au fost lăsați în urmă de către sistemul educațional din România. Putem trata acest eșec ca  pe o lecție din care să extragem două concluzii principale: în primul rând, măsurile sociale, precum asigurarea accesului la internet pentru elevi și acordarea corespunzătoare a burselor școlare, sunt indispensabile în acest context, iar în al doilea rând, este esențial să înțelegem cu toții faptul că școala nu va mai arăta niciodată ca înainte. Avem o oportunitate uriașă de a evolua, de a face lucrurile mai bine. Ține de fiecare dintre noi să profităm de această oportunitate”, a spus Rareș Voicu, Președintele Consiliului Național al Elevilor, conform Digi24.

CITEȘTE ȘI:


Situație ALARMANTĂ în școli! Numărul de cazuri de COVID19 se apropie de 200. Câți profesori sunt infectați?

 

 

85 de cazuri noi de Covid-19 la Cluj. La cât a ajuns rata de infectare în județul nostru

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter