Educație

Fostul senator Mihai Goțiu organizează primul curs de jurnalism și comunicare de mediu la UBB Cluj

Fostul senator USR PLUS, Mihai Goțiu organizează un curs de jurnalism și comunicare de mediu în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Cursul are la bază studii de caz, precum Roșia Montană sau combaterea tăierilor ilegale de păduri.

 

 


Cursul urmărește dobândirea de abilități noi în crearea de conținut, promovarea lui prin utilizarea tehnologiilor digitale și a rețelelor de socializare, elaborarea de strategii și campanii de informare. 

Dacă în ultima perioadă am fost ceva mai puțin prezent în dezbaterea publică, nu a fost pentru că aș fi renunțat la luptă, ci doar pentru că am pregătit ”arme noi” pentru înfruntarea cu drujbele, cu distrugătorii parcurilor naționale și a altor arii naturale protejate, cu promotorii cianurilor, a dinamitei ori betoanelor.
Cursul se bazează pe numeroase studii de caz (unele dintre ele, precum Roșia Montană ori tăierile ilegale de păduri, documentate direct și trăite pe viu), pe experiența a două decenii de jurnalist de investigație și apoi redactor-șef al unor proiecte locale și naționale, pe experiența dezbaterii legilor cu impact asupra mediului din Parlament, precum și pe o cercetare doctorală legată de jurnalism și comunicare de mediu, a transmis Mihai Goțiu, pe Facebook.


Cursul se va desfășura în format online, în perioada 22 noiembrie-18 decembrie cu trei sesiuni a câte patru ore sau patru sesiuni a câte trei ore, în funcție de opțiunile celor înscriși la curs. La finalul cursului, cei participanți vor primi un atestat eliberat de UBB.

Pentru studenții, absolvenții și personalul UBB Cluj-Napoca, taxa de participare este de 100 de lei (reducere 50%), iar pentru restul participanților de 200 de lei.


Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să trimită un mesaj la adresa de email silvia.husanu@ubbcluj.ro până în 18 noiembrie.

Pentru a lupta cu avalanșa de minciuni și jocuri de culise avem o singură soluție: să cunoaștem și să înțelegem strategia lor, să ne organizăm și să le demontăm minciunile în mod profesionist. Și, desigur, să reușim să ne facem vocea mai auzită și mai puternică, a încheiat Mihai Goțiu.

CITEȘTE ȘI:

Un nou tip de bullying se răspândește în școlile din România. Bullying-ul pe motivul vaccinării sau nevaccinării

abonare newsletter