Educație

Pe lângă educația financiară și cea juridică, elevii vor studia educația pentru mediu. Va fi studiată începând cu clasele primare

O nouă materie ar putea fi introdusă, începând din anul școlar 2022-2023, în școlile din România. Este vorba despre educația pentru mediu, o disciplină ce ar urma să fie predată elevilor începând de la clasele primare.

Pe lângă educația financiară și cea juridică, elevii vor studia educația pentru mediu. Va fi studiată începând cu clasele primare Pe lângă educația financiară și cea juridică, elevii vor studia educația pentru mediu. Va fi studiată începând cu clasele primare

 

 


Elevii vor avea în orare o nouă materie după ce, luni, Senatul a adoptat un proiect de lege care prevede introducerea în programa școlară a educației pentru mediu. Decizia vine în contextul în care luna trecută în programă au fost introduse și educația financiară și educația juridică.

Potrivit hotnews.ro, nu este vorba despre o disciplină de studiu separată, așa cum se întâmplă cu educația financiară și cea juridică, introduse în programă printr-un proiect legislativ în urmă cu două luni.


„Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, elaborează o strategie privind educație pentru mediu până la data de 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusă în programele școlare începând cu anul școlar 2023-2024”, se arată în proiectul de lege.

Proiectul de lege adoptat de senatori, care va merge la promulgare prin decret prezidențial, prevede modificarea Legii educației Naționale nr.1/2011 în sensul introducerii, în curriculumul național pentru învățământul primar și gimnazial, a competențelor de mediu.


Acest curriculum se bazează pe opt domenii de competențe-cheie care determină profilul de formare a elevului:

-competenţe de comunicare în limba română şi în limba maternă, în cazul minorităţilor naţionale
-competenţe de comunicare în limbi străine
-competenţe de bază de matematică, ştiinţe şi tehnologie
-competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere
-competenţe sociale şi civice
-competenţe antreprenoriale
-competenţe de sensibilizare şi de expresie culturală
-competenţa de a învăţa să înveţi


 

CITEȘTE ȘI:

Educația financiară și cea juridică devin materii obligatorii. Consilier local: „Când vine rândul educației sexuale?”

Ultimele Stiri
abonare newsletter