Educație
Pe lângă educația financiară și cea juridică, elevii vor studia educația pentru mediu. Va fi studiată începând cu clasele primare
O nouă materie ar putea fi introdusă, începând din anul școlar 2022-2023, în școlile din România. Este vorba despre educația pentru mediu, o disciplină ce ar urma să fie predată elevilor începând de la clasele primare.

Elevii vor avea în orare o nouă materie după ce, luni, Senatul a adoptat un proiect de lege care prevede introducerea în programa școlară a educației pentru mediu. Decizia vine în contextul în care luna trecută în programă au fost introduse și educația financiară și educația juridică.
Potrivit hotnews.ro, nu este vorba despre o disciplină de studiu separată, așa cum se întâmplă cu educația financiară și cea juridică, introduse în programă printr-un proiect legislativ în urmă cu două luni.
„Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, elaborează o strategie privind educație pentru mediu până la data de 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusă în programele școlare începând cu anul școlar 2023-2024”, se arată în proiectul de lege.
Proiectul de lege adoptat de senatori, care va merge la promulgare prin decret prezidențial, prevede modificarea Legii educației Naționale nr.1/2011 în sensul introducerii, în curriculumul național pentru învățământul primar și gimnazial, a competențelor de mediu.
Acest curriculum se bazează pe opt domenii de competențe-cheie care determină profilul de formare a elevului:
-competenţe de comunicare în limba română şi în limba maternă, în cazul minorităţilor naţionale
-competenţe de comunicare în limbi străine
-competenţe de bază de matematică, ştiinţe şi tehnologie
-competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere
-competenţe sociale şi civice
-competenţe antreprenoriale
-competenţe de sensibilizare şi de expresie culturală
-competenţa de a învăţa să înveţi
CITEȘTE ȘI: