Externe

Austria renunță la obligativitatea privind izolarea persoanelor infectate cu COVID-19

Guvernul austriac a anunţat că va renunţa în curând la obligativitatea privind plasarea în carantină a persoanelor infectate cu noul coronavirus, chiar dacă această ţară se confruntă în prezent cu un nou val de infectări.

Guvernul austriac a anunţat că va renunţa în curând la obligativitatea privind plasarea în carantină a persoanelor infectate cu noul coronavirus, chiar dacă această ţară se confruntă în prezent cu un nou val de infectări/ Foto: pixabay.com Guvernul austriac a anunţat că va renunţa în curând la obligativitatea privind plasarea în carantină a persoanelor infectate cu noul coronavirus, chiar dacă această ţară se confruntă în prezent cu un nou val de infectări/ Foto: pixabay.com

 

Potrivit noilor dispoziţii ale Guvernului austriac, care vor intra în vigoare pe 1 august, orice persoană care nu se simte bolnavă poate să îşi părăsească locuinţa după un rezultat pozitiv la un test COVID-19, însă va trebui totuşi să respecte anumite restricţii.


 

Printre acestea se află obligativitatea de purtare a unei măşti sanitare de tip FFP2, cu excepţia situaţiilor în care persoana infectată se află în aer liber şi la o distanţă de cel puţin doi metri faţă de alţi oameni. În plus, persoanele infectate cu SARS-CoV-2 nu vor avea acces în spitale, aziluri pentru vârstnici, unităţi pentru persoane cu handicap şi centre de sănătate.


„Cei care sunteţi bolnavi, staţi acasă!”, a declarat ministrul austriac al Sănătăţii, Johannes Rauch, după anunţul referitor la aceste modificări.

Johannes Rauch a mai spus că decizia a fost luată prin prisma consecinţelor psihologice şi sociale generate de pandemia de coronavirus, ajunsă în cel de-al treilea an al său, într-o perioadă considerată „o nouă fază”.


Nu putem să eliminăm pandemia prin testare”

„Nu putem să eliminăm pandemia prin testare, nu putem s-o eliminăm prin vaccinare şi nu putem s-o eliminăm prin sechestrare”, a adăugat ministrul austriac.

Raportarea obligatorie a cazurilor de COVID-19 rămâne însă obligatorie, pentru ca autorităţile sanitare din Austria să poată monitoriza în continuare incidenţa bolii, a precizat Johannes Rauch.


Ministrul austriac a menţionat mai multe modele de pe plan internaţional, invocând ţări precum Danemarca, Norvegia, Regatul Unit, Spania şi Elveţia. În aceste ţări, a spus el, regulamentele privind autoizolarea au fost anulate în urmă cu mai multe luni.

Johannes Rauch a declarat pentru cotidianul Tiroler Tageszeitung că oamenii „trebuie să afle că pur şi simplu nu putem să trăim cu acest nivel de criză pandemică timp de mai mulţi ani”. El a precizat totuşi că măsurile de combatere a răspândirii noului coronavirus ar putea fi înăsprite dacă situaţia epidemiologică va deveni din nou gravă.


În Austria, incidenţa raportată la şapte zile a cazurilor de COVID-19 - aproximativ 900 de cazuri la 100.000 de locuitori în această săptămână - este mai mare decât cea din Germania. Un număr considerabil mai mare de pacienţi sunt trataţi în prezent în spitalele austriece prin comparaţie cu vara anului trecut.

 

CITEȘTE ȘI:

Grecia renunţă la restricţiile asociate COVID-19 pe durata sezonului turistic estival

Testare masivă în Shanghai, la o lună de la încheierea lockdown-ului care a durat două luni

Ultimele Stiri
abonare newsletter