Externe

Viktor Orban susține că este imposibil ca Rusia să atace o țară membră NATO: „Niciun om serios nu poate vorbi”

Premierul ungar Viktor Orban consideră că este imposibil ca preşedintele rus Vladimir Putin să atace o ţară membră a NATO.

Premierul ungar Viktor Orban consideră că este imposibil ca preşedintele rus Vladimir Putin să atace o ţară membră a NATO | Foto: Orbán Viktor - Facebook Premierul ungar Viktor Orban consideră că este imposibil ca preşedintele rus Vladimir Putin să atace o ţară membră a NATO | Foto: Orbán Viktor - Facebook

 

 


Premierul ungar Viktor Orban consideră că este imposibil ca preşedintele rus Vladimir Putin să atace o ţară membră a NATO, informează luni DPA.

 


„Niciun om serios nu poate vorbi despre o intenţie a Rusiei de a ataca NATO”, a declarat Orban într-un interviu publicat luni de cotidianul german Bild.

Atacarea NATO este absolut imposibilă - nu numai pentru Rusia, ci pentru oricine din lume - întrucât NATO este de departe cea mai puternică comunitate militară, a afirmat şeful executivului ungar, a cărui ţară a preluat la 1 iulie preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.


Viktor Orban a adăugat că toate ţările NATO susţin clauza securităţii colective, conform căreia un atac împotriva unui membru al NATO va fi considerat un atac împotriva tuturor statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Ruşii au o istorie şi o cultură diferite, precum şi o înţelegere diferită asupra libertăţii şi suveranităţii naţionale decât au europenii, a spus Viktor Orban, care s-a întâlnit cu Putin la Moscova la finalul săptămânii trecute. „Dar ei sunt raţionali, sunt hiper-raţionali”, a subliniat liderul ungar.


Orban consideră că Joe Biden nu va obține un nou mandat la Casa Albă

Referitor la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, Orban a apreciat că actualul preşedinte american Joe Biden nu va obţine un nou mandat la Casa Albă.

El l-a lăudat pe fostul preşedinte american Donald Trump, pe care l-a numit un „om al păcii”. „El este un om de afaceri, un om care s-a realizat prin forţe proprii şi are o abordare diferită asupra oricărui lucru. Şi cred că asta este ceva bun pentru politica mondială. Să nu uităm şi că el este un om al păcii”, a declarat Orban pentru publicaţia germană.


Viktor Orban este singurul premier dintr-o ţară membră a Uniunii Europene care şi-a exprimat deschis sprijinul pentru Donald Trump înaintea alegerii acestuia ca preşedinte al SUA în 2016. Cei doi s-au întâlnit în luna martie a acestui an la reşedinţa lui Trump de la Mar-a-Lago (Florida). 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Viktor Orban a ajuns în Rusia pentru o întâlnire cu Vladimir Putin. Charles Michel: „Nu a primit niciun mandat din partea Consiliului UE pentru a vizita Moscova”.

Ungaria preia preşedinţia rotativă a Consiliului UE de la 1 iulie. Care este viitorul blocului european sub conducerea Budapestei?

Ultimele Stiri
abonare newsletter