Externe

Blestemul „Beverly Hills 90210”: de la Luke Perry la Shannen Doherty, viețile distruse ale actorilor

Fără personajul Brenda interpretat de Shannen Doherty și fără rivalitatea ei cu Kelly, jucat de Jennie Garth, un contrast cultivat de cele două actrițe și în viața reală, „Beverly Hills 90210” nu ar fi avut niciodată succesul pe care îl are.

În spatele cortinei „Beverly Hills 90210” se profila o serie de decese și nenorociri. Foto: Jason Priestley Instagram În spatele cortinei „Beverly Hills 90210” se profila o serie de decese și nenorociri. Foto: Jason Priestley Instagram

 

 


În spatele cortinei de aur a serialului TV regină a anilor '90 se profila o serie de decese și nenorociri care i-au făcut pe mulți să folosească stereotipul setului blestemat bântuit de soartă. 

 


Înainte de Shannen Doherty, alte personaje au murit prematur. 

Ca Luke Perry, care l-a interpretat pe rebelul și fermecătorul Dylan McKay în serial, a murit în urma unui accident vascular cerebral pe 4 martie 2019, la doar 52 de ani. 


În serial, personajul lui Dylan era cunoscut pentru relațiile sale romantice intense, mai întâi cu Brenda Walsh, interpretată de Shannen Doherty, și apoi cu Kelly Taylor, interpretată de Jennie Garth. Moartea sa a șocat profund fanii serialului și întreaga comunitate de televiziune, în special pe foștii săi colegi din „Beverly Hills 90210”, care și-au exprimat afecțiunea prin omagii emoționante și l-au comemorat în mai multe producții.

Beverly Hills 90210: Blestemul din spatele succesului - Tragediile actorilor din serial

Actorul David Gail, care l-a interpretat pe Stuart Carson în cel de-al patrulea sezon al serialului, a murit, de asemenea, la 59 de ani. Motivele decesului său nu au fost niciodată dezvăluite. Personajul lui Stuart este amintit ca fiind „aproape soțul" Brendei: cei doi sunt pe punctul de a se căsători în Las Vegas, când Brenda își revine și își dă seama de negativitatea lui Stuart și, prin urmare, anulează nunta. După despărțire, Brenda aleargă în mod natural la Dylan pentru a-i spune că este încă îndrăgostită de el, spre bucuria fanilor și disperarea lui Stuart. 


CITEȘTE ȘI:
A murit actriţa Shannen Doherty, Brenda din „Beverly Hills, 90210”. S-a luptat mai mulți ani cu cancerul de sân.

Printre viețile blestemate din distribuția serialului se numără cea a lui Jason Priestley, care l-a interpretat pe fratele geamăn perfect al Brendei, care și-a riscat viața de mai multe ori în accidente de mașină. În 1999, conducând beat, a intrat cu Porsche-ul într-un stâlp. În 2002, în timpul unei curse de mașini la Kentucky Speedway, a avut un accident grav care i-a provocat leziuni permanente la spate. În autobiografia sa, Priestley a vorbit despre dorința sa de a se rupe de imaginea de băiat bun; de asemenea, a trecut prin perioade de depresie, dar continuă să fie asociat cu caracterul perfect al lui Brandon.

Dincolo de glorie: Scandaluri și drame reale în culisele Beverly Hills 90210

Tot în 1999, Tiffani Amber Thiessen, care a interpretat-o în serial pe „răufăcătoarea" Valerie Malone, a suferit o grea pierdere: logodnicul ei, actorul David Strickland, și-a luat viața la vârsta de 30 de ani. Pe 31 decembrie, însă, a fost rândul lui Ian Ziering: actorul care a jucat în serial rolul prietenului bogat, răsfățat și apropiat al lui Brandon a fost victima unui atac violent la Los Angeles.


Tori Spelling: fiica în vârstă de 51 de ani a lui Aaron Spelling, producătorul lui Beverly Hills 90210, care a jucat rolul Donnei Martin în serial, se află de ani de zile într-o situație financiară extrem de dificilă și a eludat fiscul pentru nu mai puțin de 340.000 de dolari: pentru California, ea este unul dintre „criminalii fiscali" ai statului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doliu în cinematografia românească. A murit Ileana Stana Ionescu!

abonare newsletter