Externe

„Sunt bolnav". Joe Biden, nevoit să renunțe la un discurs de campanie

Președintele SUA trebuia să țină un discurs în Las Vegas, în fața celei mai mari organizații hispanice de apărare a drepturilor acestora din țară, dar a fost nevoit să renunțe.

Joe Biden s-a îmbolnăvit de COVID. Foto: Joe Biden / Facebook Joe Biden s-a îmbolnăvit de COVID. Foto: Joe Biden / Facebook

 

 


Biden a luat Covid-19 și are simptome ușoare, a declarat Casa Albă, inclusiv „stare generală de rău" din cauza infecției.

 


El s-a întors la domiciliul său din Delaware pentru a se autoizola și de unde va „continua să își îndeplinească pe deplin toate sarcinile în această perioadă", a declarat secretarul de presă Karine Jean-Pierre.

"Sunt bolnav": Președintele Biden, testat pozitiv pentru COVID-19, anulează discursul din Las Vegas

O postare pe X a informat simplu: „Sunt bolnav".


Câteva secunde mai târziu, el a clarificat „de Elon Musk și amicii săi bogați care încearcă să cumpere aceste alegeri".

Biden, care se confruntă cu presiuni din ce în ce mai mari pentru a renunța la cursa prezidențială din cauza vârstei sale, nu purta mască în timp ce se îmbarca la bordul Air Force One de pe Aeroportul Internațional Harry Reid din Las Vegas, relatează Sky News.


Întrebat de presă cum se simte, a spus: „Bine. Mă simt bine".

CITEȘTE ȘI:
Biden se încurcă iar în declarații. L-a confundat pe Zelenski cu Putin și pe Trump cu Harris - VIDEO

Apoi a urcat prudent scările către avionul său.


Planurile de campanie ale lui Biden, date peste cap de COVID: Președintele se autoizolează în Delaware 

Președintele este vaccinat și i s-a administrat o primă doză de Paxlovid, un medicament antiviral care acționează prin oprirea creșterii și răspândirii în organism a virusului care provoacă COVID-19.

Aceasta vine la doar câteva ore după apariția unui extras dintr-un interviu înregistrat în care Biden a declarat că ar lua în considerare renunțarea la cursa prezidențială cu Trump, numai dacă i s-ar spune să facă acest lucru din cauza unei afecțiuni medicale.

Îngrijorările legate de starea de sănătate a dlui Biden au crescut de la prestația sa slabă într-o dezbatere TV cu Trump.

Președintele a insistat de atunci că este „ferm angajat" să rămână în cursă, în ciuda mai multor apeluri din partea oamenilor din propriul său partid de a se da la o parte, inclusiv congresmanul senior Adam Schiff.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bombă în politica SUA. Biden, îndemnat să renunțe la cursa prezidențială după o dezbatere dezastruoasă - VIDEO

abonare newsletter