Externe

Diplomat român aflat la Moscova, acuzat de Japonia că face jocurile Rusiei. Liliana Burda, a treia ierarhic în Ambasada României, a vizitat Kurilele, revendicate de Tokyo.

Un înalt diplomat român aflat la Moscova este acuzat de Japonia că face jocurile Rusiei. Liliana Burda a vizitat Kurilele, revendicate de Tokyo, dar aflate sub controlul regimului de la Kremlin, potrivit Defapt.ro

Diplomat român, acuzat de Japonia că face jocurile Rusiei|Foto: Newsweek.ro Diplomat român, acuzat de Japonia că face jocurile Rusiei|Foto: Newsweek.ro

 

 


Liliana Burda este ministru plenipotențiar în cadrul ambasadei României în Rusia, a treia pe scara ierarhică, după ambasador și adjunctul său.

Un diplomat român de la ambasada din Moscova a vizitat insulele Kurile, revedicate de Tokyo

Informația despre vizita Lilianei Burda în insulele Kurile a apărut mai întâi pe agenția rusă de stat, TASS, fiind preluată ulterior de trustul japonez de presă NHK. 


CITEȘTE ȘI: 
„Nu există cuvinte pentru așa ceva". Reacții după ce Rusia i-a atacat pe cei mai vulnerabili: copiii bolnavi de cancer - VIDEO

Vizita diplomatului român de la Moscova în insulele Kurile este una fără precedent, în condițiile în care în primăvara anului trecut România și Japonia au semnat un acord de parteneriat strategic, informează Defapt.ro

Diplomat român, acuzat de Japonia că face jocurile Rusiei

Agenția rusă de presă TASS a relatat pe 12 iulie că Liliana Burda, ministru plenipotențiar al Ambasadei României în Rusia, a vizitat Insulele Kurile din regiunea Sakhalin într-o vizită neoficială în scop turistic.


Pe contul de social media al agenției de turism apare o fotografie cu persoana despre care se crede că este Liliana Burda, care se bucură în apa mării.

„Este fără precedent ca un diplomat occidental să viziteze aceste insule”, scrie NHK.


Partea română a primit o notificare din partea Japoniei, care califică drept „inacceptabilă” vizita diplomatului român din Moscova în insulele Kurile.

Mai mult, un CV al Lilianei Burda, a treia pe scara ierarhică, după ambasador și adjunctul său, este de negăsit. 


Citește articolul în continuare pe Defapt.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

NATO-Rusia. Președintele Turciei, Recep Erdogan: „Perspectiva unui conflict direct este îngrijorătoare”.

abonare newsletter