Externe

Condamnare fără precedent. 865 de ani de închisoare pentru dezvoltatorul unui imobil prăbușit în urma seismului din iarna anului trecut, în Turcia.

Un antreprenor din Turcia a fost condamnat la 865 de ani de închisoare în cazul imobilului prăbușit în urma cutremurului din februarie 2023.

Condamnatre fără precedent. Dezvoltator imobiliar, condamnat la 865 de ani de închisoare în cazul unui imobil prăbușit în cutremurul din februarie 2023, în Turcia|Foto: @Husna_Says - Twitter Condamnatre fără precedent. Dezvoltator imobiliar, condamnat la 865 de ani de închisoare în cazul unui imobil prăbușit în cutremurul din februarie 2023, în Turcia|Foto: @Husna_Says - Twitter

 

 


Un antreprenor responsabil pentru construcţia unui imobil din sudul Turciei, în care 96 de persoane şi-au pierdut viaţa după puternicul seism din 6 februarie 2023, a fost condamnat vineri la 865 de ani de închisoare. 

Deficiențele de construcție ale imobilului prăbușit în urma seismului, pedepsite cu ani grei de închisoare

Clădirea de 14 etaje, situată în oraşul Adana, s-a prăbuşit în urma cutremurului de pământ cu magnitudinea 7,8, care s-a produs la ora locală 04:17 şi care a ucis peste 53.500 de persoane în Turcia şi aproape 6.000 în Siria. Un singur locatar din acea clădire a supravieţuit.


CITEȘTE ȘI: 
VIDEO. Încă un cutremur de peste 7 grade Richter s-a produs în Turcia. Peste 1.200 de persoane au murit și 10.000 sunt răniți

Potrivit presei turce, antreprenorul în cauză, Hasan Alpargun, condamnat vineri pentru „uciderea şi rănirea mai multor persoane cu o intenţie posibilă”, a fugit în Republica Turcă a Ciprului de Nord (RTCN) în ziua cutremurului, înainte de a se preda Poliţiei o săptămână mai târziu.

Prăbuşirea acelui bloc de locuinţe, construit în 1975, a generat un val de întrebări în contextul în care oraşul Adana, situat la mai puţin de 200 de kilometri distanţă de epicentrul seismului, a fost în mare parte scutit de zguduiturile puternice ale scoarţei terestre.

Pe parcursul procesului, experţii au evidenţiat deficienţe grave în construcţia stâlpilor care ar fi trebuit să susţină clădirea, precum şi în calitatea betonului utilizat.

Antreprenorul s-a apărat afirmând că proiectul construcţiei fusese aprobat de autorităţile turce.

CITEȘTE ȘI: 
Fotbaliștii de la Unirea Dej, prinși în nebunia generată de cutremurul din Turcia. Seismul a avut o magnitudine de 7,8 grade Richter

Peste 260 de persoane implicate în construcţia clădirilor care s-au prăbuşit în timpul seismului din februarie 2023 au fost arestate în săptămânile de după cutremur, unele în timp ce încercau să fugă din Turcia.

Mai multe procese au fost deschise de la începutul acestui an în întreaga ţară, în cadrul cărora sunt judecaţi unii dintre aceşti antreprenori.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cutremurul care a „mișcat” Clujul. Ce riscuri există în zonă și ce spun geologii

România, între cele mai expuse ţări UE în caz de cutremur. Un seism precum cel din martie ’77 ar avea mii de răniți și pagube economice colosale

Ultimele Stiri
abonare newsletter